Ostali sportovi

Split 1700 - Rijeka: Derbi Splićankama

Baldo Leburić • ponedjeljak, 04.03.2002.

SPLIT 1700 – RIJEKA KWSO 3:1 ( 25:22, 25:23, 23:25, 25:18 )

Mala dvorana SC Gripe.Gledatelja 250.Suci: Bedriš i Franulić (obojica iz Zagreba)

Split 1700: Šegvić (2), Balić (1), Desnica (8), I.Kamenjarin (17), Prnjak (8), Romić (15), Sabljić (6) , Ukić, Subotić, Mrše

Rijeka KWSO: Dobrota, Miloš (12), A.Grbac, Sršen, Maras (8), Kaštelan (5), Popović (18), I.Grbac, Sinovčić (2), Cigić (6)

Splićanke su još jednom pokazale da u važnim utakmicama mogu odigrati najbolje. Iako delegat zbog kašnjenja nije dozvolio novom treneru Splićanki prof. Z.Grgantovu da sjedi na klupi njegov je pomoćnik M.Matas doveo ovu gotovo juniorsku ekipu do važne 3:1 pobjede koja ekipi Splita širom otvara vrata trećeg mjesta na tablici.

Prva dva seta , uz odličan prijem Jelice Romić i Tonke Mrše Splićanke su relativno lako kontrolirale rezultat. U trećem setu ponovila se stara boljka mladih Splićanki koje kao da su se prepale pobjede nad drugoplasiranom Rijekom i kod vodstva 22:15 potpuno stale, što su gošće iskoristile i uz odličnu Sanju Popović napravile seriju od 10:1 i osvojile treći set. Samo je početak četvrtog seta donio neizvjesnost, ali uz odlične blokove splićanke Mire Prnjak bilježe važnu pobjedu.

Nakon utakmice trener Splićanki nam je izjavio: "Utakmica je bila dosta kvalitetna, s tim da je u trenucima kada je moja ekipa ostvarivala prednost malo popuštala u ritmu što je ekipa Rijeke znala iskoristiti. Moglo je i u trećem setu nakon 22:15 za nas sve biti jednostavnije da su moje igračice bile hrabrije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!