Ostali sportovi

Mladostaši izborili finale Kupa

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • četvrtak, 21.03.2002.

Mladost - Čakovec 3:1 (25:13, 24:26, 25:19, 25:16)
Zagreb, 20.3.2002.
Gledatelja: 50
Suci: Čaušević, Pavišić
Mladost: Kvesić, Polgar 21, Kovačević 19, Nojić (L), Zelić, Somek, Sa. Momić 3, Vulin 6, Jureša, Ramadža 3, Sikirić 10, Si. Momić
Trener: Igor Arbutina
Čakovec: Kovač 9, Reštar 6, Rastovčan 6, Vabec 8, Hardi 12, Makarov 1, Oreški, Kovačić, Švenda, Belčić
Trener: Ivan Vabec

Pobjedom u uzvratnom susretu četvrtfinala hrvatskog Kupa Zagrepčani su osigurali mjesto među najbolje četiri ekipe u Hrvatskoj. Prva utakmica u Čakovcu završila je također sa 3:1 za "mladostaše" koji i ove sezone idu na obranu zlata u Kupu i Prvenstvu.

Prvi set Zagrepčani dobivaju bez većih problema. Odličan blok i servis, te standardno dobri pucači Mladosti bili su presudni. Gosti su djelovali potpuno nemoćno, a to se najbolje vidjelo i na konačnom rezultatu seta koji je završio sa 25:13 u korist domaćina.

U drugom setu gosti pokazuju znatno veću borbenost i angažiranost, a bude se i njihovi navijači. Zagrepčani se početkom seta ponovo rezultatski odvajaju, pa trener Arbutina uvodi mlađe igrače. No, u samoj završnici Čakovčani se razigravaju, prolaze par ključnih lopti i na kraju osvajaju set sa 26:24.

Treću i četvrtu dionicu obilježila je nadmoć Zagrepčana, a najviše su se isticali odlični Polgar (21 poen) i mladi Kovačević (19 poena). Domaćini vode tijekom cijelo vrijeme, a Čakovčani do kraju susreta ne uspijevaju ozbiljnije zaprijetiti.

Spomenimo i to da je domaći sastav nije igrao sa standardom postavom, već su priliku dobili i mlađi igrači.

Ovom pobjedom "mladostaši" su se plasirali među najbolje četiri momčadi u državi, a završni turnir odigrat će se za deset dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!