Ostali sportovi

Sport Net Cup: Ćurčić i Pančić iznad svih

Igor Dragozetić • nedjelja, 11.08.2002.

Sport Net Cup, turnir u odbojci na pijesku na otoku Krku, dobio je i svoje prve pobjednike. Tijekom današnjih završnih ogleda, Željko Ćurčić i Ozren Pančić još jednom su dokazali svoju kvalitetu te su zasluženo osvojili prvo mjesto i podignuli pehar.

Nakon dva kišna dana, nad Dunatom na otoku Krku, je napokon zasjalo sunce navjestivši sjajne susrete polufinala i finala. Prvi su na teren izašli Vinko i Željko Orlić te, njihovi suparnici, Marko Mrakovčić i Goran Orlić. Prvi set je krenuo očekivanim tijekom. Braća Orlić su držala prednost ne dopustivši suparnicima da ih ugroze niti u jednom trenutku. Rutiniranom igrom došli su do prednosti 1:0 (21:18). U drugome setu Mrakovčić i Goran Orlić daju svoj maksimum, koriste opuštanje protivnika i poravnavaju rezultat na 1:1 (21:15). U trećemu setu iskusni Vinko i Željko Orlić preuzeli su sve konce igre u svoje ruke i jednostavno «samljeli» suparnike rezultatom 15:2.

Uslijedio je drugi polufinalni ogled između Ćurčića i Pančića te Poljaka Sada i Kotodzieja. Poljska kombinacija držala se do polovice prvoga seta (10:10). Nakon toga osječko-kutinska kombinacija pojačava tempo i osvaja prvi set rezultatom 21:14. Drugi je set nastavljen u istom ritmu, te su Ćurčić i Pančić s laganih 21:12 osigurali finale.

Prije završnog ogleda, održan je susret za treće mjesto. Mrakovčić i Orlić držali su prednost u početnom dijelu meča. No što je prvi set odmicao više kraju, njihova igra je padala. Adam Sado i Marek Kotodziej to koriste i osvajaju prvi set rezultatom 21:16. Poljaci kreću odlučno i u sljedećem setu. Pri rezultatu 17:13 kada su gledatelji pomislili da je već sve gotovo Mrakovčić i Orlić se vraćaju u igru. Dolaze do prednosti 19:18, međutim tada Mrakovčić servira u mrežu. Domaći par više nije imao snage da se domogne trećeg seta. Sado i Marek osvajaju naredna dva poena što im je bilo dovoljno za pobjedu i treće mjesto na turniru.

Slika 2 od 3.

Na red je došlo finale. Ćurčić i Pančić nevjerovatnom lakoćom osvajaju prvi set rezultatom 21:10. Međutim u drugome setu Vinko i Željko Orlić, nošeni publikom, pokazuju svu svoju kvalitetu. Izjednačena igra odvijala se do rezultat 12:12, slijedi serija Orlića od 5:0. Do kraja seta uspjeli su očuvati prednost i pobijediti rezultatom 21:15. U posljednjemu setu Ćurčić i Pančić od početka kreću agresivno, stječu prednost (7:3), koju protivnici više nisu mogli stići. Rezultatom 15:11 osvajaju treći set i zasluženo dolaze do naslova pobjednika Sport Net Cupa.

Nakon utakmice iako poraženi, braća Orlić nisu bili razočarani.»Prvi smo set olako ispustili, no nakon što smo osvojili drugi nadali smo se pobjedi. Na kraju ipak je bolji pobijedio.» - izjavio je Željko Orlić. Njegov stariji brat se nadovezao s nekoliko riječi o samom turniru: «Sve je bilo super. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan i da će se dogodine malo oplemeniti samo igralište.». Član pobjedničke momčadi Ozren Pančić nije skrivao zadovoljstvo:»Sretan sam što smo osvojili turnir. U finalu smo krenuli odlično, azatim smo se u drugom setu opustili i pomalo podcijenili protivnika što nam se i osvetilo. U trećem setu stvari su došle na svoje mjesto i mislim da smo zasluženo pobijedili. Što se samog turnira tiče sve je bilo odlično, čak nam se i vrijeme danas smilovalo. Nadam se da ćemo se sljedeće godine vratiti i pokušati obraniti naslov pobjednika.»

Iako su ogledi na terenu gotovi, turnir završava tek večeras, prigodnim zabavnim programom koja će potrajati dugo u noć.

Rezultati:

Polufinale
V. Orlić/Ž. Orlić (HR) – Mrakovčić/G. Orlić (HR) 2:1 (21:18, 15:21, 15:2)
Sado/Kotodziej (PL) – Ćurčić/Pančić (HR) 0:2 (14:21, 12:21)

Utakmica za 3. mjesto
Sado/Kotodziej (PL) - Mrakovčić/G. Orlić (HR) 2:0 (21:16, 21:19)

Finale
V. Orlić/Ž. Orlić (HR) - Ćurčić/Pančić (HR) 1:2 (10:21, 21:15, 11:15)

Slika 1 od 2.

Slika 3 od 4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!