Zimski sportovi

Dorfmeister zlatna u Super G-u, Janici 19. mjesto

Marko Breljak • ponedjeljak, 03.02.2003.

U prvoj ženskoj disciplini 27. Svjetskog prvenstva u skijanju, Janica Kostelić nije uspjela ponoviti senzaciju iz Salt Lake Citya, kada je osvojila srebrnu medalju. Svjetsko zlato pripalo je Michaeli Dorfmeister, a srebro i bronca Amerikankama, Kirsten Clark i Joani Mendes. Utrka je bila prepuna iznenađenja, Janica je završila tek na 19. mjestu, no niti ostale favoritkinje nisu bile mnogo uspješnije.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Carolina Ruiz Castillo je prva postavila izazov, vremenom 1:28.39, no one najbolje tek su kasnije bile na startu. Nisu je uspjele stići Brigite Obermoser, a podbacila je dvostruka svjetska prvakinja u Super G-u, Isolde Kostner, koja ove sezone muku muči s ozljedama. Prava uzbuđenja su počela sa Kanađankom Simard, koja je prva prestigla Španjolku, a potom je Joana Mendes bila još bolja od Kanađanke. Ispred Mendesove se uspjela ugurati zemljakinja Clark, a tek nakon broja 23 su na start krenule one najbolje. Za početak je obje Amerikanke prestigla Michaela Dorfmeister, samo dvije stotinke ispred Clarkove.

Janica je na stazu krenula s brojem 24, no nije bilo one potrebne brzine. Zaostatak je rastao kako je Janičina vožnja išla kraju, i naša zlatna skijašica na cilju je bila tek na 15. mjestu. Dorfmeister je i dalje vodila, Renate Goetschl nije ju uspjela sustići, a dvije posljednje koje su još mogle nešto napraviti bile su Gerg i Montillet. Nijemica Gerg razočarala je, a posljednja je bila vodeća u Super G-u ove sezone, Carole Montillet. Već u gornjem dijelu zaostajala je više od pola sekunde, a niti do kraja nije uspjela sustići Dorfmeister i američki dvojac.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Rezultati superveleslaloma bili su pomalo iznenađujući, podbacile su Gerg, Goetschl, Kostner i Montillet, a malo više smo očekivali i od Janice Kostelić. No za nju prava uzbuđenja u St. Moritzu tek slijede. Zlato je zasluženo pripalo odličnoj Michaeli Dorfmeister, sa samo dvije stotinke ispred Kirsten Clark. Joana Mendes je osvojila broncu, potvrdivši još jednom da su Amerikanci uvijek odlični na velikim natjecanjima.

Rezultati:
1. M. Dorfmeister (AUT) 1:27.48
2. K. Clark (SAD) 1:27.50
3. J. Mendes (SAD) 1:27.63
4. G. Simard (KAN) 1:27.90
5. A. Meissnitzer (AUT)
6. M. Turgeon (KAN) 1:28.12
7. C. Rey Bellet (ŠVI) 1:28.15
8. R. Goetschl (AUT) 1:28.26
9. C. Ruiz Castillo (ŠPA) 1:28.39
10. B. Obermoser (AUT) 1:28.46
11. M. Ertl (NJEM) 1:28.58
12. J. Hargin (ŠVE) 1:28.74
...
19. JANICA KOSTELIĆ (HRV) 1:29.25
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!