Ostali sportovi

Odbojka: Mladostaši poravnali omjer u finalnoj seriji

Marko Breljak • četvrtak, 01.05.2003.

Senzacionalnom pobjedom u prvoj utakmici doigravanja za Prvenstvo Hrvatske, odbojkaši Varaždina unijeli su veliku neizvjesnost u finalnu seriju doigravanja. Drugi susret igrao se u «baroknom» gradu, a pred prepunom dvoranom u Graberju, odbojkaši Varaždina nisu uspjeli doći do još jednog iznenađenja. Sva četiri seta gledali smo vrlo neizvjensu odbojku, ali su Mladostaši u tri bili uspješniji i poravnali omjer u finalnoj seriji.

Varaždin - Mladost 1:3 (19:25, 25:21, 21:25, 22:25)

Varaždin, dvorana u Graberju. Gledatelja: 800. Suci: Prodanović (Osijek) i Zamaklar (Belišće).
Varaždin: Juren, Kapustić, Hirš, Petrač, Gotal, Strelec, Anđelković, Prašnički, Bregović, Trgo, Rogina, Jošić. Trener: Igor Arbutina.
Mladost: Ramadža, Momić, Baotić, D. Nojić, Sikirić, Steinocher, Vulin, Radošević, Zelić, Kovačević, Jureša, Ž. Nojić. Trener: Leo Barić.

U sastav im se vratio i Toni Kovačević, što je donijelo kvalitetu više u njihovoj igri. Na Varaždince je očito utjecala fantastična atmosfera, na koju nisu naviknuli i u kojoj nisu izdržali protiv našeg najslavnijeg sastava.

Iako su bili blizu, ipak je to bilo nedovoljno za odličan zagrebački sastav, koji je u srijedu igrao kako to i dolikuje klubu takve reputacije. Sigurno, koncentirano i uz veliku želju, stigli su do zaslužene pobjede. Sikirić, Kovačević i društvo pokazali su ipak da je kvaliteta ipak na njihovoj strani. Varaždinski odbojkaši taj hendikep pokušali su, kao i obično, nadoknaditi velikom borbenošću, no u srijedu to, uza svu pomoć publike, jednostavno nije išlo.

Nakon druge utakmice trener Mladosti Leo Barić bio je zadovoljan igrom njegovih igrača.
- U odnosu na prvu utakmicu prilično smo poboljšali neke elemente igre, prijem, blok i servis, što je i presudilo u ovoj utakmici. Čestitam mojim igračima na smirenoj i koncentiriranoj igri, koja nam je donijela ovaj rezultat.
Niti trener odbojkaša Varaždina, lani trener Mladosti, Igor Arbutina, nije bio nezadovoljan onime što su njegovi odbojkaši pokazali.
- Bili smo impresionirani atmosferom u dvorani, koja nas je očito sputala, jer smo previše griješili, prokockavši dosta lakih poena. Raduje me jer smo opet pokazali da imamo kvalitetu, što nam je putokaz da se ne predajemo. Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, presudile su nijanse, a nadam se da će one u subotu biti na našoj strani.

Omjer u finalnoj seriji, koja se igra na tri dobivene utakmice, sada je poravnat, 1:1, a treća utakmica igra se u subotu u Zagrebu. Mladost je i dalje favorit, no ako Varaždinci ponove igru iz prve utakmice, mogu se nadati novoj senzaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!