Ostali sportovi

"Mladostaši" opet najveći favoriti

Marko Breljak • subota, 04.10.2003.

Danas započinje 13. odbojkaško prvenstvo države, a ono će biti posljednje s 12 klubova u prvoj ligi, jer će od iduće godine liga imati 10 klubova. Osvajač svih 12 odigranih prvenstava bila je zagrebačka Mladost, a i ove su godine, glavni, ako ne i jedini favorit za naslov prvaka...

Kao malo koje godine ranije, našu je ligu napustilo vrlo mnogo igrača. Nažalost, radilo se o onim najboljima, zbog kojih je dolazilo i ono malo gledatelja na utakmice naše lige. Tako su izvan granica naše države otišli Kovačević, Sikirić, Momić, Zelić, Hirš, Celan, Mrkonjić...

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Najviše njih otišlo je iz zagrebačke Mladosti, koju su napustili "biseri" domaće odbojke, Kovačević, Sikirić, Zelić te iskusni Momić, ali su Zagrepčani i dalje nesumnjivo prvi favoriti lige. Pojačali su se Osmokrovićem, Trgom, Strelecom, Bašelovićem, Ćukom i Jenunčijem, a na klupi je i novi trener - Nenad Komadina. Uz njih su tu svakako i jaki Varaždinci, koji su ponovo prvi kandidati za drugo mjesto. U odnosu na lani izgubili su Trgu, Hirša i Streleca, a doveli Rastovčana, Mahmutovića i Muharemovića. Iz Srbije i Crne Gore doveli su mladog stručnjaka, 28-godišnjeg Miroslava Aksentijevića, koji ima vrlo delikatnu zadaću obraniti to drugo mjesto.

Lani su Varaždinci za nijansu bili uspješniji od Osječana, koji u novu sezonu ulaze najviše oslabljeni, bez Celana, Mrkonjića, Pauka, Družinca. Na njihovi bi mjesto mogli "sjesti" Karlovčani, koji čak "pucaju" i na drugu poziciju. Iskusna ekipa, koja je uz neizostavnog Dinu Vidakovića, trenera i sportskog direktora, na okupu već dosta godina, a u novu sezonu ulaze pojačani za Živkovića, Obada i Viculina.

Slika 2 od 3.

Dalje slijede Riječani, Kaštelani te eventualno Zagreb, Šibenik i novi prvoligaš Trnje, koji bi uz Centrometal iz prvog odbojkaškog "sela" Črečana, mogao biti veliko iznenađenje u sezoni 2003/04. Tu su još Rovinjani i Čakovčani, koji će vjerojatno voditi borbu za opstanak. Opstanak će biti vrlo neizvjestan, jer će u novoj sezoni liga brojati deset klubova, tako da posljednji ispada izravno, dok će se trojica "pretposljednjih", s najboljim drugoligašem, boriti za opstanak u ligi.

Sve u svemo očekuje nas još jedna, nećemo reći uzbudjiva, već normalna odbojkaška sezona. Mladost je ipak dosta oslabljena, no i dalje će biti prvi favorit. Ostatak ekipe, Varaždin, Karlovac, Rijeka, Osijek, borit će se za drugo mjesto, a potom i za što bolji plasman uoči doigravanja. Liga je svakako slabija nego lani, što je veliki problem. Šteta, jer imamo dosta talenata u mlađim uzrasnim kategorijama, a naši najbolji odbojkaši igraju vani. Svakako trebamo jaču ligu, u kojoj bismo uspjeli zadržati kakvu-takvu kvalitetu. Trebamo snažnu Mladost, ali i jačanje svih ostalih centara, da borba za vrh lige bude neizvjesna, jer samo to donosi pravu kvalitetu.

Parovi prvog kola:
Subota (04.10)
Osijek - Rovinj (14.00)
Šibenik - Varaždin (15.30)
Mladost ZG - Zagreb (17.00)
Čakovec GEA 90 - Karlovac (18.00)
Rijeka - Mladost KL(18.00)
Nedjelja (05.10)
Trnje Panoreklam - Centrometal (15.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!