Zimski sportovi

Ante Kostelić: "Cilj nam je Svjetski kup"

Davor Sajko • srijeda, 06.11.2002.

Skijaška reprezentacija Hrvatske iskoristila je stanku između prve utrke u Soldenu i nastavka sezone u SAD za predstavljanje u zagrebačkom hotelu Opera.

Pred okupljenim novinarima svoje su viđenje nadolazeće sezone iznijeli Vedran Pavlek, direktor svih skijaški reprezentacija i Ante Kostelić najveći "krivac" što se Hrvatska "ugurala" među svjetske skijaške velesile.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

"Bez obzira na uspješnu proteklu sezonu, ove sezone ciljevi nam nisu ništa manji. Međutim, i dalje nam je prioritet zdravlje naših reprezentativaca", napomenuo je Ante Kostelić i nastavio: "Glavni cilj ove sezone biti će Svjetski kup, ali to ne znači da nećemo biti spremni za Svjetsko prvenstvo u St. Moritzu. Imali smo problema na pripremama, prije svega Janica, koja je imala velikih problema s upalom slijepog crijeva, da bi kasnije iskrsnuo problem s koljenom. Ove sezone imamo više vremena za pripreme za Svjetsko prvenstvo i biti ćemo spremniji nego prije dvije godine u St. Antonu."

Janica Kostelić će ove sezone nastupiti u svim alpskim disciplinama (slalom, veleslalom, superveleslalom i spust), a u borbi za bodove Svjetskog kupa pridruži će joj se i Samoborka Nika Fleiss i mlada Riječanka Ana Jelušić. Izuzetno uspješan debi imala je mlada Riječanka u austrijskom Soldenu plasiravši se u drugu vožnju veleslaloma i osvojivši svoje prve bodove u Svjetskom kupu. Cilj četverostruke osvajačice olimpijskih odličja je ponoviti uspjeh od pretprošle sezone kada je u Areu uspjela doći do naslova ukupne pobjednice Svjetskog kupa.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

"Dobre rezultate očekujemo od naših maldih skijašica, Nike i Ane. Ana je to na najbolji način najavila svojim 23. mjestom u Soldenu tako pokazalo svoj potencijal," potvrdio je očekivanja vodstva skijaške reprezentacije, Vedran Pavlek.

U muškom dijelu Svjetskog kupa nastupit će Ivica Kostelić koji je u ovu sezonu ušao kao najbolji slalomaš prošle sezone, a uz slalom Ivica će ove sezone voziti još i veleslalom. Izuzetno raduje i povratak Renata Gašpara koji je zbog teške ozljede koljena bio prisiljen propustiti proteklu sezonu tako da će se Renato priključiti hrvatskoj B-reprezentaciji.

Nakon otvorenja sezone Svjetskog kupa nastavak slijedi u SAD-a u Park Cityu, a do druge utrke Svjetskog kupa hrvatski će skijaški reprezentativci nastupiti na NorAm kupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!