Ostali sportovi

Zagrebačkom atletskom mitingu status Grand Prixa

Davor Sajko • petak, 22.11.2002.

Jedan od najvećih sportskih događaja koji se održava u Hrvatskoj zasigurno je zagrebački atletski miting, nekadašnji Hanžekovićev memorijal. Atletski miting koji je odavno prerastao okvire hrvatske atletike i u posljednjih nekoliko godina okuplja najveća imena svjetske atletike.

Obzirom da je Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila novu klasifikaciju mitinga i sustava bodovanja, zagrebački je atletski miting tako dobio status Grand Prixa umjesto dosadašnjeg Grand prix II, a tek je nedostatak novčanih sredstava bio razlogom da Zagreb ne dobije i status Super Grand Prix mitinga.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Kako bi opravdali dobiveni status Grand Prixa organizatori mitinga moraju ispuniti određene uvjete. Tako će fond nagrada sljedeće godine biti minimalno € 205.000, dok stadion na kojem će se održavati miting mora imati 8.000 sjedećih mjesta, 14 disciplina u programu, dva sata TV prijenosa, 10 doping kontrola te hotel od tri zvjezdice za sve sudionike mitinga.

Prema riječima direktora mitinga Ivice Miočića Stošića zagrebački atletski Grand Prix miting ispunjava u potpunosti sve uvjete, osim onih financijskih, međutim i taj će se uvjet ispuniti, a sljedeći Grand prix miting zagrebačka i hrvatska javnost imat će prilike pratiti početkom srpnja sljedeće godine tj. 7. srpnja, a i opet će atletičare ugostiti atletski stadion u Parku mladosti na Savi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!