Zimski sportovi

Sestrieres: Janica nadomak postolja, Paerson prva

Davor Sajko • nedjelja, 15.12.2002.

U KO slalomu koji se po prvi puta u povijesti Svjetskog kupa boduje, Janica Kostelić je nakon sveukupno četiri vožnje osvojila četvrto mjesto zaostavši pri tome za 0,17 sekunde za današnjom pobjednicom, svjetskom prvakinjom, Šveđankom Anjom Paerson.

Janica je u današnjem prvom krugu bila bolja od Martine Ertl, da bi u još jednom dvoboju, ali protiv Amerikanke Sarah Schleper bila brža za 25 stotinki sekunde te u posljednji, odlučujući krug ušla s četvrtim vremenom. Drugo je mjesto pripalo Finkinji Tanji Poutiainen, dok je Austrijanka Nicole Hosp Janici za 0,01 sekunde "ukrala" treće mjesto.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Sestrieres je nakon prošlogodišnje probe bio domaćin prvog službenog KO slaloma i nakon sveukupno četiri utrke Šveđanka Anja Paerson ostvarila je prvu pobjedu u takvoj vrsti slaloma. Današnji je slalom započeo još utros prvom kvalifikacijskom vožnjom gdje je pravo nastupa drugog dana ostvarilo prvih 30 skijašica. Od tri naše predstavnice tek je Janica Kostelić svojim četvrtim mjestom osigurala drugi krug slaloma. Nika Fleiss bila je nadomak plasmana u drugi krug zauzevši 32. mjesto i mladu je Samoborku tek 0,07 sekunde dijelilo od drugog kruga. Ana Jelušić je s visokim startnim broj 70 od sveukupno 72, došla do zadovoljavajućeg 49. mjesta zaostavši pri tome 3,45 sekunde.

U drugom krugu Janica je bila bolja od Nijemice Martine Ertl i to za 0,28 sekunde i tako osigurala treći krug slaloma zajedno s još 17 skijašica. Sljedeća protivnica je bila Amerikanka Sarah Schleper koja također nije imal šanse protiv Janice i njen je zaostatak iznosio 0,25 sekundi za Janičinim vremenom.

U posljednji je krug s još osam skijašica Janica ušla kao četvrta i na kraju je tek 0,01 sekunde Janicu dijelilo od ponovnog penjenja na pobjedničko postolje. Zanimljivo je da je "gubitnica" u drugom krugu Nijemica Martina Ertl ipak uspjela osigurati nastup u posljednjoj odlučujućoj utrci, s obzirom da je bila tzv "lucky loser" tj. imala je jedno od tri najbolja vremena "gubitnica".

Poredak, KO slalom, Sestrieres:
1. Anja Paerson (SWE) 38.03
2. Tanja Poutiainen (FIN) 38.05
3. Nicole Hosp (AUT) 38.19
4. Janica Kostelić (CRO) 38.20
5. Sarka Zahrobska (CZ) 38.22
6. Laure Pequegnot (FRA) 38.28
7. Sabine Egger (AUT) 38.50
8. Martina Ertl (GER) 38.82
9. Carina Raich (AUT) 39.12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!