Zimski sportovi

Svjetski kup: Opet problemi s snijegom

Davor Sajko • četvrtak, 02.01.2003.

Slika 1 od 1.

Izuzetno toplo vrijeme za ovo doba godine već je zadalo glavobolje organizatorima utrka za Svjetski skijaški kupa, a kako trenutačno stvari stoje moguća su i nova otkazivanja.

Nakon što je umjesto njemačkog Berchtesgadena "uskočio" talijanski Bormio u ženskom dijelu Svjetskog kupa, nedostatak snijega u austrijskom zimovalištu Hinterstoderu primorala je tamošnje organizatore da otkažu muški veleslalom koji je trebao biti održan 6. siječnja. Alternativni termin još je nepoznat, a istu sudbinu dijele i Francuzi u Chamonixu. Međutim, za razliku od Hinterstodera, spust i slalom i Chamonixa prebačeni su u Bormio.

No tu nije kraj seriji otkazivanja skijaških utrka. Austrijski Innsbruck već nekoliko dana muku muči s visokim temperaturama i nedostatkom snijega tako da zakazani spust i superveleslalom u ženskoj konkurenciji pod velikim znakom pitanja. Odluka o održavanju ovih dviju utrka 11. i 12. siječnja biti će poznata do kraja ovog tjedna. Problema s snijegom su imali i Slovenci u Kranjskoj Gori, ali prema svemu sudeći alpinci će ovog vikenda ipak nastupiti na Pokalu Vitranc.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!