Zimski sportovi

NHL: Flamesi "zapalili" Vancouver

Tomislav Pacak • utorak, 10.12.2002.

Ponedjeljak nije bio utakmicama bogat dan u National Hockey League, odigrane su tek dvije. Vancouver je bio domaćin Calgaryu, koji se pokazao kao neugodan gost te je uzeo oba boda, dok su Phoenix i Columbus odigrali 3:3. Phoenix se već duže vrijeme muči kod kuće (devet utakmica bez pobjede) pa ne čudi rekordno mali broj gledatelja (9 639). Iako ni ovaj puta nisu pobijedili, Kojoti su pokazali određeni žar i želju koja možda vrati navijače na tribine.

Branko Radivojević postigao je gol za 3:3 u posljednjoj trećini igre (njegov treći u pet utakmica), što je ujedno bio i posljednji gol na utakmici. Imali su Kojoti još dosta prilika, ali je Marc Denis od svojih 38 obrana čak 20 zabilježio u posljednjoj trećini te pet minuta produžetka. Ostale golove za Phoenix postigli su Johnson i Langkow, dok su strijelci za Columbus bili Sanderson, Spacek i Nash.

Vancouver se nakon niza od deset pobjeda našao u maloj krizi, od Calgarya su doživjeli treći poraz u posljednje četiri utakmice. Chris Clark iskoristio je neigranje Jarome Iginle za gol i asist, a isti učinak imao je i njegov suigrač Mattias Johansson. Canucksima nije pomogla činjenica da su natpucali goste (30-15), jer na vratima Flamesa stajao je gotovo nesavladivi Roman Turek (29 obrana). Jedini gol za Vancouver postigao je Artem Chubanov.

NHL, 9. prosinca: Phoenix - Columbus 3:3; Vancouver - Calgary 1:2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!