Zimski sportovi

NHL: Minnesota slavila u Detroitu

Tomislav Pacak • petak, 13.12.2002.

Slika 1 od 1.

Od osam sinoćnjih utakmica u National Hockey League, najzanimljiviji rezultat dogodio se u Detroitu, gdje je aktualne prvake sa 3:2 pobijedila Minnesota i tako se izjednačila s Dallasom na vrhu zapadne konferencije. Ottawa je također bila uspješan gost i to u neugodnom Fleet Centeru, dok je Philadelphia razriješila misterij zvan "Ed Belfour" te uzela dva boda protiv Toronta. Tampa Bay je prekinula niz od tri poraza pobjedom u Montrealu, dok je Carolina sa 4:3 bila bolja od Flamesa u Calgaryu.

Iako je Detroit natpucao Minnesotu sa 38-23, Wild su uzeli oba boda iz Joe Louis Arene, jednog od najneugodnijih mjesta za gostovanje u ligi. U čvrstoj momčadi Minnesote izdvojio se Wes Walz s golom i asistencijom, dok su po jedan gol dodali Park i Wallin. Strijelci za Detroit bili su Devereaux i Shanahan, nedovoljno za nastavak niza Wingsa od pet utakmica bez poraza.

Ottawa je 9. studenog teško stradala u Bostonu (7:1), no nakon toga Senatorsi su zaigrali puno bolje te su do sinoć imali učinak od 11 pobjeda, jednog poraza te tri remija. Sinoć su Sensi dobili priliku i revanširati se Bruinsima za težak poraz, a to su i učinili pobjedom od 5:2. U izjednačenoj momčadi Ottawe, koja je imala pet različitih strijelaca, izdvojio se Todd White s golom s igračem manje, te ključnom asistencijom za četvrti gol Senatorsa, koji su se pobjedom približili Bruinsima na samo šest bodova zaostatka.

Ed Belfour ove je godine bio nerješiva enigma za igrače Philadelphie - vratar Toronta izdržao je preko 80 minuta, ili preciznije 69 udaraca, bez primljenog gola protiv Flyersa. Ipak, svakom nizu dođe kraj, a za kraj Belfourovog pobrinuo se Simon Gagne. Eric Desjardins dodao je drugi gol Philadelphie, pa je pogodak Mickaela Renberga bio tek utješne naravi za Toronto.

Iako je Mario Lemieux nastavio sa sjajnim izdanjima protiv Sharksa, njegov dobar učinak nije pomogao Pittsburghu da dođe do bodova u San Joseu. Super Mario postigao je dva pogotka, čime je došao do 49 poena u 14 utakmica u karijeri protiv ove momčadi, što mu je najbolji prosjek protiv bilo kojeg protivnika. Međutim, Patrick Marleau postigao je dva gola za San Jose, a za razliku od Lemieuxa, Marleau je imao i raspoložene suigrače - Nolan, Graves i Marchant dodali su po gol, za konačnih 5:2 Sharksa.

NHL, četvrtak 12. prosinca: Montreal - Tampa Bay 2:3; Nashville - St. Louis 2:2; Calgary - Carolina 3:4; San Jose - Pittsburgh 5:2; Boston - Ottawa 2:5; Philadelphia - Toronto 2:1; Detroit - Minnesota 2:3; Columbus - New Jersey 4:2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!