Zimski sportovi

NHL: Petak 13. nesretan za Colorado

Tomislav Pacak • subota, 14.12.2002.

Petak trinaesti definitivno je bio nesretan dan za Colorado - osim što su nes(p)retno izgubili od Edmontona u produžetku, Avsi su na neko vrijeme ostali i bez najboljeg igrača Joea Šakića, nakon što se ovaj sudario sa - suigračem. Previše sretan petak nije bio ni za Phoenix kojem su poništena dva gola u porazu od Washingtona, a puno zadovoljniji bili su Dallas Starsi koji su se vratili u pravu formu trijumfom nad Atlantom.

Navijače Edmontona će uvijek veseliti pobjeda nad Coloradom, velikim divizijskim suparnikom, a dodatnu draž je donio i način na koji je sinoćnja pobjeda došla. Naime, strijelac za Oilerse u produžetku bio je Danny Chimmera, koji tek povremeno igra za Edmonton (kada se netko ozljedi), a inače je rođen i odrastao upravo u tom kanadskom gradu. Prije toga su po tri gola na svakoj strani izmjenili Carter, York, Laraque (Edmonton) te Hejduk, McAmmond i Messier (Colorado).

Iako je još uvijek bio vodeća momčad lige, Dallas je uoči susreta s Atlantom slavio tek jednom u posljednjih pet susreta, pa su Starsi očigledno tražili pobjedu koja bi ih vratila na pravi put. A na nj ih je usmjerio odlični Bill Guerin, koji je, osim što je postigao prvi pogodak, pokazao veliku strast za pobjedom, povukavši tako neke suigrače sa sobom. Guerinu se golom pridružio Jason Arnott u trećoj trećini, da bi Tony Hrkac učinio ipak utakmicu zanimljivijom pogotkom za 2:1. Pobjedu Starsa osigurao je Mike Modano golom u praznu mrežu. Inače, otkad je Atlanta došla u NHL (1999-00), Dallas je dobio svih šest međusobnih susreta.

Washington je sa 4:3 slavio u Phoenixu, nakon odlične predstave igrača koji je inače zadužen za "fizički dio hokeja", člana tzv. "checking line", Mikea Griera. Grier je postigao dva gola te dodao i asist, a po gol su dodali i Konovalčuk i Nylander za drugu pobjedu Capitalsa u gostima u posljednja četiri susreta. Shane Doan asistirao je kod sva tri gola Kojota (Simpson, Nagy, Numminen), nedovoljno za pobjedu Phoenixu koji se uistinu muči i kod kuće i vani. U posljednjih 11 utakmica čak deset puta su protivnici Kojota prvi zatresli mrežu, a u hokeju se nije lako vratiti u utakmicu.

NHL, petak 13. prosinca: Phoenix - Washington 3:4; Buffalo - Chicago 1:1; Florida - NY Islanders 3:3; Dallas - Atlanta 3:1; Edmonton - Colorado 4:3 (pr.);

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!