Zimski sportovi

Lillehammer: Ivica najbrži u drugoj vožnji

Davor Sajko • subota, 15.03.2003.

U posljednjem ovosezonskom veleslalomu Ivica Kostelić je najboljom drugom vožnjom osigurao 14. mjesto, dok je Švicarac Michael von Gruenigen trećim mjesto došao do Malog kristalnog globusa u veleslalomu. Najbrži je danas bio Austrijanac Knaus.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Iako je nakon prve vožnje Ivica bio na nezavidnom 28. mjesto, u drugoj vožnji Ivica je odličnom vožnjom skočio na 14. mjesto. Bilo je to dovoljno za novih 18 bodova što je ujedno i pravo ohrabrenje uoči sutrašnjeg slalomu u kojem Ivica "lovi" prednost Kalle Palandera od 34 boda.

Veteran Svjetskog kupa, Švicarac Michael von Gruenigen, na najbolji je mogući način okončao svoju bogatu karijeru - osvajanjem Malog kristalnog globusa namijenjenog najboljem veleslalomašu. Von Gruenigen je danas bio treći, dok je njegov najveći konkurent, Amerikanac Bode Miller osvajanjem Tek šestog mjesta ostao bez ikakvih izgleda da se dokopa bar jednog Kristalnog globusa. Posljednja utrka Svjetskog kupa donijela je von Gruenigenu dvostruku radost - najnižu stepenicu pobjedničkog postolja i Kristalni globus. Ljepši oproštaj od Svjetskog kupa nije mogao ostvariti.

U sjeni ukupnog pobjednika Svjetskog kupa ostao je Austrijanac Knaus koji je bio nakon obje vožnje veleslaloma, najbrži te je njegova prednost u odnosu na drugoplasiranog Raicha, iznosila 0,54 sekunde.

Poredak veleslaloma, Lillehammer
1. Hans Knauss (Aut) 2:20.83
2. Benjamin Raich (Aut) + 0.54
3. Michael von Gruenigen (Švi) + 0.62
4. Heinz Schilchegger (Aut) + 0.82
4. Erik Schlopy (SAD) + 0.82
6. Bode Miller (SAD) + 0.90
6. Kalle Palander (Fin) + 0.90
8. Fredrik Nyberg (Šve) + 1.06
9. Joel Chenal (Fra) + 1.07
10. Michael Walchhofer (Aut) + 1.11
...
14. Ivica Kostelić (HRV) + 1.25...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!