Zimski sportovi

NHL: "Petarde" Dallasa i Anaheima

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 16.12.2002.

Nakon uzbudljive subote, nedjelja je bila malo mirniji dan u National Hockey League sa samo pet utakmica. Phoenix i Minnesota su kod kuće sa 2:1 bili bolji od Los Angelesa odnosno Caroline, dok su Vancouver i Calgary nakon interesantnih događaja odigrali 3:3. Najuvjerljivije momčadi večeri bili su Dallas i Anaheim, koji su sa 5:0 "zapalili" Chicago odnosno Pittsburgh...

Dallas je sinoć u Chicagu uistinu izgledao kao trenutno najspremnija momčad lige, trijumf protiv Chicaga bio je u potpunosti plod odličnog timskog rada. Marty Turco nije se previše preznojio za 5. shutout sezone (s Beflourom prvi u ligi), s obzirom da je obrana Dallasa dopustila Blackhawksima samo 17 udaraca na svoj gol. S druge strane, svih pet golova Starsa postigli su različiti igrači - Downey, Lehtinen, Sydor, Zubov i Turgeon.

Jean-Sebastien Giguere ušao je u povijest Anaheima kao prv vratar koji je zabilježio tri shutouta zaredom. Svoj treći Giguere je uknjižio jučer protiv Pittsburgha, obranivši 19 udaraca Penguinsa za četvrtu pobjedu Mighty Ducksa u nizu. Domaći su imali nekolicinu iznimno raspoloženih igrača - Andy McDonald postigao je dva gola i dodao asist, Mike Leclerc upisao je gol i tri asistencije, dok je Matt Cullen četiri puta bio asistent (career-high). Pittsburgh je ovoga puta ostao čak i bez poena Maria Lemieuxa (koji je tako prekinuo niz od 14 utakmica), pa je osmi poraz u nizu bio neminovan.

Vancouver je osvojio bod protiv Calgarya, no ako pitate igrače Flamesa, Canucksi taj bod nisu zaslužili. Naime, Sami Salo je postigao izjednačujući pogodak četiri minute prije kraja s igračem više, ali Flamesi su se žalili da uopće nije postojalo razloga za isključenje koje je dovelo do igrača više, a čini se da su imali i pravo u svojim žalbama. Kakogod, Steve Nichol predvodio je Calgary do tog boda s golom i dva asista, dok je Markus Naslund nakon četiri gola u subotu postigao "tek" jedan sinoć. Šveđanin je dodao i asist, a učinak od 1+1 imao je i Todd Bertuzzi.

NHL, nedjelja 15. prosinca: Minnesota - Carolina 2:1; Phoenix - Los Angeles 2:1; Anaheim - Pittsburgh 5:0; Chicago - Dallas 0:5; Vancouver - Calgary 3:3 (pr.);

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!