Zimski sportovi

Ivica Kostelić: "Pobijedio samog sebe i konkurenciju"

Bruno Pilon • ponedjeljak, 16.12.2002.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Pobjedniku današnjeg "knock-out" slaloma, Ivici Kosteliću, smiješak nije silazio s lica, iako početak dana nije nudio takvu sliku: "Ovo je strašno velika pobjeda, možda najveća u mojoj karijeri. Prije utrke mi se uklještio živac u leđima tako da sam se jedva kretao. Fizioterapeuti su učinili veliku stvar, tako da sam ipak uspio doći na start kvalifikacija. Najviše me hrabrila Janica govoreći mi da je ona cijelu prošlu sezonu skijala pod takvim bolovima, te da bih i ja trebao probati. Uopće nisam iomao vremena za analizu staze, ali ispalo je odlično, pomoglo je i to što mi na treninzima vozimo puno više rundi od mojih suparnika."

I Ante Kostelić bio je oduševljen Ivičinim nastupom: "Ovo je čudo. Za vrijeme zagrijavanja Ivica je osjetio strašnu bol u leđima, zbog koje nije mogao niti stajati na nogama, niti sjediti, bio je potpuno paraliziran i jedva je otišao na start. I prije sam znao, a sada sam potpuno siguran da će on ponovo pobjeđivati, ne zbog današnje pobjede, nego zbog strašne volje kojom je pobijedio bol i pojavio se na startu."

S riječima Ante Kostelića složio se i Ivičin trener Vincencij Jovan: "Ovo su danas bile dvije pobjede. Pobjeda nad samim sobom i pobjeda nad konkurencijom. To je potvrda onog što smo ovih dana govorili, da se Ivica diže u formi i da je pitanje trenutka kada će ponovo biti na samome vrhu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!