Zimski sportovi

NHL: Colorado otpustio Boba Hartleya

Tomislav Pacak • četvrtak, 19.12.2002.

Iako je sinoć odigrano šest zanimljivih hokejaških utakmica, vijest dana iz NHL nije bila s ledenih podloga, već iz ureda Colorada - Bob Hartley od sinoć više nije trener Colorado Avalanchea, odluka je managera Pierra Lacroixa, a njegovu dužnost preuzet će dosadašnji Hartleyev asistent Tony Granato. Zaista nije lako sačuvati svoje mjesto na klupi NHL momčadi - Hartley je od 1998. vodio Avse, a u sve četiri godine došao je barem do konferencijskog finala, te je 2001. bio i Stanley Cup pobjednik. Hartleya su koštali loši nastupi "Lavine" ove godine, a osim rezultata (samo tri pobjede u 15 nastupa kod kuće), Lacroixa je zabrinula beskrvnost momčadi, manjak žara i želje za pobjedom - a Colorado je momčad koja teži samo najvišim dostignućima.

No vratimo se iz ureda na led - Anaheim je kod kuće zabilježio petu pobjedu u nizu, sa 5:2 su Moćne patke bile bolje od St. Louisa. Jean-Sebastien Giguere ponovno je bio odličan sa 44 obrane, no ipak nije uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom i četvrtu utakmicu zaredom - Al MacInnis prekinuo je njegov niz bez primljenog gola nakon točno 100 obrana, ili 237 minuta i sedam sekundi. MacInnis, igrač s najsnažnijim udarcem u ligi, dodao je kasnije još jedan "power-play" pogodak, no bilo je to nedovoljno za raspoloženi Anaheim, pogotovo briljantnog Paula Kariyu - Kanađanin je postigao dva pogotka i tri puta asistirao, za Oatesa, Sykoru te Rucchina.

Philadelphia je znala da u Atlanti mora odigrati dobru utakmicu želi li bodove, poučena iskustvom Toronta (izgubio 1:0 večer prije). I zaista, Flyersi su odigrali čvrsto i zasluženo slavili sa 3:1, zabilježivši i petu utakmicu bez poraza. Brad Tapper doveo je domaćine u vodstvo, no poslije toga led su preuzeli Flyersi - Justin Williams je izjednačio, Mark Recchi donio vodstvo, a Donald Brashear lijepim golom zaključio utakmicu.

Nakon što je dva mjeseca bio najbolja momčad lige, Boston se neočekivano našao u krizi, koju je potvrdio i sinoćnji poraz u Buffalu, kod jedne od lošijih momčadi lige ove godine. Četvrti poraz Bruinsa u nizu režirao je sjajni Chris Gratton s golom i tri asistencije, po gol su dodali Dumont, Pyatt i Barnes. Strijelci za Boston, koji će se morati potruditi pronaći pravu formu vrlo brzo, bili su Samsonov i Knuble.

Ottawa je znala da New Jersey ima problema s postizanjem pogodaka, te je rano htjela staviti pod pritisak Devilse. Senatorsima je to i uspjelo, Martin Havlat bio je asistent za dva rana pogotka Sensa (Bonk i Van Allen), a za ostalo se pobrinuo Patrick Lalime, ali i "sterilini" napad Devilsa - Lalime je obranio svih 27 udaraca "Vragova" za petu pobjedu Ottawe u šest nastupa. S druge strane, New Jersey je izgubio posljednje tri utakmice, a "krvna slika" ne nudi previše razlika za optimizam...

NHL, srijeda 18. prosinca: Atlanta - Philadelphia 1:3; Buffalo - Boston 4:2; Carolina - Tampa Bay 1:1; New Jersey - Ottawa 0:3; Florida - Toronto 2:2; Anaheim - St. Louis 5:2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!