Zimski sportovi

NHL: Florida iskoristila krizu Buffala

Tomislav Pacak • subota, 21.12.2002.

Slika 1 od 1.

Petak nije bio previše spektakularan u NHL, odigrane su samo četiri utakmice, bez većih derbija. Nakon što je objavljeno da se klub iz Buffala nalazi u financijskoj krizi te se razmišlja o preseljenju franšize, lošu situaciju iskoristila je Florida koja je nemotivirane Sabrese svladala sa 3:0. Robertu Luongu je 30 obrana bilo dovoljno za drugi shutout sezone i 12. karijere, dok su se za golove pobrinuli Ryan Johnson, Jaroslav Bednar i Viktor Kozlov.

Nakon što je u 13 utakmica postigao jedan gol, a u posljednje tri čak nije uputio udarac na gol, Steve Sullivan znao je da mora nešto promjeniti u svojoj igri. Centar Chicaga to je i učinio sinoć protiv Columbusa, za promjenu je pucao prema golu (četiri puta), te je dva puta zatresao mrežu protivnika. Kyle Calder dodao je još jedan gol za Blackhawkse, dok se Jocely Thibault sa 28 obrana pobrinuo da ta tri gola budu i više nego dovoljna. Stan Pronger bio je jedini strijelac za Columbus, koji je promašio svh šest prilika s igračem više.

Nakon što je sedam godina bio kapetan Phoenixa, Keith Tkachuk prešao je u St. Louis i od tada nikad nije uspio pobjediti u Arizoni. Sinoć je bio blizu, Blues su natpucali domaćine sa 42-18, no više od 3:3 nisu uspjeli izvući. Tkachuk je uistinu dao sve od sebe, postigao je dva gola, a jednom i spasio svoju mrežu u produžetku, za barem bod St. Louisa. Martin Rucinsky dodao je treći gol Bluesa, dok su Ladislav Nagy (dva gola) i Ramzi Abid bili strijelci za Phoenix, kojem je najviše pomoglo 39 obrana Briana Bouchera.

NHL, petak 20. prosinca: Buffalo - Florida 0:3; Atlanta - Carolina 2:3 (pr.); Chicago - Columbus 3:1; Phoenix - St. Louis 3:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!