Zimski sportovi

NHL: "Moćne patke" uspješnije od Kojota

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 23.12.2002.

Nedjelja je u SAD prvenstveno rezervirana za football, pa se u National Hockey League igralo u samo tri dvorane. U United Centeru Chicago je nastavio nizati dobre igre pobjedom nad Los Angelesom, dok je Carolina kod kuće sa 1:0 bila bolja od Dallasa. Gosti nisu postigli pogodak niti u Anaheimu, gdje su "Moćne patke" sa 4:0 kući ispratile Phoenix Kojote...

Jean-Sebastien Giguere je sa 24 obrane zabilježio četvrti shutout u samo šest nastupa, peti u sezoni, čime se izjednačio sa Edom Belfourom i Martyem Turcom na vrhu NHL. Ono što Phoenix nije uspio (postići gol) zahvaljujući Giguereu, uspjelo je trojici "Mighty Ducksa" - branič Niclas Havelid postigao je dva pogotka, Matt Cullen zabilježio je gol i asist, dok je Mike Brown postigao svoj prvi NHL gol - sve to bilo je dovoljno za produžetak Anaheimovog niza nepobjedivosti kod kuće na devet utakmica.

Chicago su rano na pravi put protiv Los Angelesa usmjerili Sergej Berezin i Kyle Calder - njihovi pogoci u razmaku od 1:51 minute rano u prvoj trećini opustili su Blackhawkse, koji su do kraja lako sačuvali stečenu prednost. Eric Daze dodao je još jedan pogodak za domaće, dok je Jocelyn Thibault obranio 24 udarca Kingsa; nadmudrio ga je tek Eric Rasmussen, nedovoljno za zaustavljenje niza Hawksa od tri pobjede.

Jeff O'Neill možda ove godine i ne briljira, no njegovi pogoci nerijetko su pobjednički za Carolinu - O'Neill je postigao svoj 11. gol sezone protiv Dallasa, a taj se pokazao i dovoljnim za dva boda Hurricanesa. Kevin Weekes obranio je 28 udaraca najboljeg napada lige za svoj drugi shutout sezone, dok je Ron Francis zabilježio asist kod O'Neillovog gola, čime je došao do brojke od 1200 asistencija u karijeri. Od kapetana Caroline više dodavanja zabilježio je jedino najveći svih vremena, Wayne Gretzky (1963).

NHL, nedjelja 22. prosinca: Chicago - Los Angeles 3:1; Carolina - Dallas 1:0; Anaheim - Phoenix 4:0;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!