Zimski sportovi

NHL: Detroit "petardom" zaključio uspješnu godinu

Tomislav Pacak • srijeda, 01.01.2003.

Sa 12 sinoćnjih utakmica završena je kalendarska godina u National Hockey League, no naravno, ona prava sezona još uvijek traje. Staru godinu su u stilu proslavili Detroit Red Wingsi - uz novi Stanley Cup u vitrinama, Detroit je sinoć sa 5:1 ispratio St. Louis, i tako postao vodeća momčad lige sa 52 boda. Na lijep način 2002. su zaključili i najmlađi klubovi u ligi, Minnesota i Columbus, domaćim pobjedama, kao i Dallas koji je sa 4:1 bio bolji od Edmontona.

Konačnih 5:1 za Detroit protiv St. Louisa djeluje jako uvjerljivo, no rezultat nerijetko može prevariti pa je takav slučaj i sada. Blues su dominirali kroz prva dva perioda igre (25-15 u udarcima na gol), no nisu znali pronaći odgovor na raspoloženog Curtisa Josepha. Popularni Cu-Jo obranio je 29 udaraca Bluesa, dok je dva gola postigao Brendan Shanahan. Avery, McCarty i Maltby dodali su po gol, a Sergej Fedorov tri asistencije, za produžetak Detroitovog niza nepobjedivosti na devet utakmica. Keith Tkachuk postigao je jedini pogodak za Blues, koji su porazom prekinuli niz od pet utakmica bez poraza.

NY Rangersi uistinu rijetko pobjeđuju bez primljenog pogotka, a za takav uspjeh sinoć u Carolini najzaslužniji je vratar Mike Dunham koji je sa 30 obrana zabilježio svoj prvi shutout kao Ranger. Joel Bouchard postigao je vodeći pogodak za Njujorčane već nakon 27 sekundi utakmice, asistirao je Bobby Holik, koji je kasnije i sam bio strijelac za konačnih 2:0 New Yorka.

U Dallasu je domaćin poveo već nakon pola minute, no greškom trenera Davea Tippeta Starsima gol nije priznat, a još su dobili i dvije minute isključenja kao kazne. Naime, Tippet je u službenom zapisniku napisao da će braniti Ron Tugnutt, a na gol je postavio Martya Turcoa (24 obrane), a to je protiv pravila NHL. Zbunjenost Starsa iskoristio je Shawn Horcoff pogotkom za 1:0 Edmontona, no nakon toga stvari su ipak sjele na pravo mjesto za Dallas. Steve Ott postigao je svoj prvi NHL gol, Brendan Morrow donio je prednost, a pobjedu su golovima u praznu mrežu zaključili Modano i Guerin. Tako je Dallas po 15. puta uzastopce ostao nepobijeđen kod kuće protiv Edmontona.

NHL, 31. prosinca: Vancouver - Toronto 3:5; Dallas - Edmonton 4:1; Minnesota - Anaheim 4:1; Buffalo - NY Islanders 0:1 (pr.); Detroit - St. Louis 5:1; Tampa Bay - Ottawa 3:6; Columbus - Pittsburgh 5:2; Carolina - NY Rangers 0:2; Calgary - Montreal 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!