Zimski sportovi

NHL: Četiri gola Mariana Hosse

Tomislav Pacak • petak, 03.01.2003.

Slika 1 od 1.

Nisu dugo trajali novogodišnji praznici za najbolje hokejaše svijeta, već sinoć odigrano je osam utakmica u National Hockey League, a zvijezda dana bio je Ottawin Marian Hossa, strijelac četiri pogotka u uvjerljivom 8:1 "gaženju" Atlante. Svoje golgeterske sposobnosti ponovno je pokazao i Markus Naslund - kapetan Canucksa je s dva gola predvodio svoju momčad do nove pobjede, a gostujuće uspjehe je nastavila nizati Florida koja je sa 4:1 bila bolja od Colorada...

Pobjedom u Denveru, Florida je osvojila svoj 22. bod u gostima, tek je Ottawa osvojila više bodova u gostima u istočnoj konferenciji (24). Viktor Kozlov postigao je dva pogotka, a Jani Hurme dodao 27 obrana, pa je Florida nakon "skalpa" New Jerseya, prvaka iz 2000. godine, uzela i onaj Colorada, prvaka iz 2001. godine. Avsima nije pomogao niti povratak Joe Šakića nakon ozljede, a strijelac jedinog pogotka bio je Peter Forsberg.

Dallas ove sezone igra preporođeno u odnosu na prošlu, u kojoj je čak propustio i doigravanje. Starsi su sinoć slavili u San Joseu, pa su povećali svoju prednost u pacifičkoj diviziji na 13 bodova, izjednačili se s Detroitom na vrhu zapadne konferencije, a tek su bod iza Ottawe za ukupno vodstvo. Mike Modano bio je strijelac jednog pogotka za goste, te autor krasne asistencije za gol Phillepa Bouchersa s igračem manje. Jason Arnott dodao je power-play gol, a Marty Turco obranio sve udarce Sharksa (23) osim onog Mike Rahtje za svoju 16. pobjedu u 21 nastupu.

Vancouver je još jedna momčad u odličnoj formi ove sezone, između ostalih zahvaljujući sjajnom Markusu Naslundu. Šveđanin je postigao dva gola sinoć protiv Montreala, ukupno 27 u sezoni čime predvodi NHL. Andrej Markov donio je prednost gostujućem Montrealu, koje je poništio Bryan Allen, da bi 18 sekundi poslije Naslund postigao svoj prvi gol za prvo vodstvo Canucksa. Nakon što je Richard Zednik izjednačio, minutu poslije Naslund je ponovno bio strijelac, postavivši konačnih 3:2, i produživši Montrealov niz bez pobjede na pet utakmica.

Chicago je odigrao novu kvalitetnu utakmicu, sa 4:1 u St. Louisu Blackhawksi su ostali neporaženi i sedmi puta uzastopce. Jocelyn Thibault bio je gotovo savršen, obranio je 28 udaraca Bluesa, a propustio tek onaj Corya Stilmana u posljednjoj trećini kada više to i nije bilo važno. Kyle Calder uknjižio je gol i asist za pobjednike, a Nathan Dampsey dodao tri asistencije.

Ottawa je preuzela vodstvo u ligi sjajnom predstavom protiv Atlante, konačnih 8:1 dobro je oslikalo odnos snaga na ledu. Marian Hossa postigao je pola golova Senatorsa, pridruživši se Johnu LeClairu i Naslundu kao jedinim igračima s četiri gola u jednom susretu ove sezone. Bonk, Hull, Van Allen i White također su bili strijelci za Ottawu, koja je izgubila tek tri puta u 26 utakmica, dok je Brad Tapper bio autor jedinog pogotka Trashersa.

NHL, četvrtak 2. siječnja: San Jose - Dallas 1:3; Vancouver - Montreal 3:2; Los Angeles - Philadelphia 1:4; Colorado - Florida 1:4; Edmonton - Minnesota 1:2 (pr.); Calgary - Tampa Bay 4:1; St. Louis - Chicago 1:4; Ottawa - Atlanta 8:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!