Zimski sportovi

NHL: Sean Burke preporodio Phoenix

Tomislav Pacak • subota, 04.01.2003.

Od sedam sinoćnjih utakmica kao najzanimljiva se čini ona u Joe Louis Areni u Detroitu, gdje je Phoenix sa 4:1 slavio protiv aktualnih prvaka Red Wingsa, zabilježivši i četvrtu pobjedu u nizu. Phoenixov niz uspjeha nije slučajan, jer sve četiri pobjede došle su nakon povratka vratara Seana Burke, koji je prvi dio sezone propustio zbog ozljede. Burke je sinoć bio briljantan, obranio je 40 udaraca domaćina dok su rubriku golova popunili Nagy (dodao i dvije asistencije), Johnson, Abid i Langkow. Jedini pogodak za Red Wingse, kojima je prekinut niz od devet utakmica bez poraza, bio je Sean Avery.

NY Islandersi nanijeli su težak poraz Bostonu koji je s Manhattana otišao sa osam pogodaka u mreži. Za čak tri zaslužan je Mark Perrish, dva je dodao Jason Blake, a "samo" jedan postigli su Scatchard, Jašin i Weinhandl. Dva gola Glenna Murraya nisu bila dovoljna za više od trećeg poraza Bruinsa u četiri posljednje utakmice, i osmog u 11, nakon što su prvi mjesec sezone proveli kao najbolja momčad lige.

New Jersey je sa 2:0 bio bolji od Toronta, a najzaslužniji za takav rasplet bio je, inače rezervni, vratar Corey Schwab koji je obranio svih 17 udaraca Leafsa za 5. shutout u karijeri. Jari Bicek postigao je prvi gol za Devilse nakon asistencije Patrika Eliasa, koji je pred sam kraj susreta i sam bio strijelac zapečativši pobjedu New Jerseya.

Philadelphia je iskoristila krizu Anaheima slavivši u Kaliforniji sa 1:0 pogotkom Keitha Primeaua s igračem više. Za sve ostalo pobrinuo se Robert Esche koji je obranio 28 udaraca "Moćnih pataka",koje su doživjele peti poraz u nizu. Philadelphia je pobjedom prekinula i Anaheimov niz od šest domaćih trijumfa u nizu, što je bio najveći takav niz u povijesti Mighty Ducksa.

NHL, petak 3. siječnja: Buffalo - Carolina 6:3; NY Islanders - Boston 8:4; Washington - Columbus 2:2 (pr.); Detroit - Phoenix 1:4; New Jersey - Toronto 2:0; Atlanta - Pittsburgh 1:4; Anaheim - Philadelphia 0:1;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!