Zimski sportovi

NHL: 50 obrana Eda Befloura

Tomislav Pacak • nedjelja, 05.01.2003.

Većina klubova u NHL provela je subotnju večer radno - odigrano je 13 utakmica, a domaćini su sa 7-4 bili uspješniji od gostiju. Zato su najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarili upravo gosti, Colorado je sa 6:1 slavio u San Joseu. Ed Beflour briljirao je na golu Toronta protiv New Jerseya, predvodivši sa 50 obrana Leafse do 2:1 pobjede. Shutout je, pak, uknjižio Columbusov Marc Denis protiv Phoenixa, dok je s uspjesima nastavio Calgary, bolji od Minnesote sa 3:2...

Toronto će sa zadovoljstvom upisati dva boda protiv New Jerseya, no pitanje je mogu li Leafsi biti zadovoljni s podatkom da su im Devilsi puknuli po golu čak 51 put i to u njihovoj kući. Kanađani mogu biti zahvalni samo Edu Belfouru za pobjedu, sa 50 obrana spasio ih je od poraza, dopustivši gol tek Jamieu Langenbrunneru. S druge strane, Maple Leafsi puknuli su 19 puta, dovoljno za dva gola - Toma Fitzgeralda i Travisa Greena.

Columbus je prekinuo Phoenixov niz od četiri pobjede, a konačnih 2:0 plod su sjanog vratara Marca Denisa (23 obrane) te pogodaka Mikea Silingera i Seana Prongera. Treba spomenuti da za Phoenix nije branio Sean Burke (tvorac četiri pobjede u nizu), koji se ponovno ozljedio i neće nastupati dva do tri tjedna.

Trener Darryl Sutter donio je novo samopouzdanje u svlačionicu Calgarya - Flamesi su neporaženi s novim trenerom, a treću pobjedu zabilježili su protiv Minnesote. Martin Gelinas postigao je dva pogotka, a Roman Turek obranio 23 udarca za trijumf Calgarya. Uspješna kanadska momčad bio je i Vancouver koji je s 3:2 pobijedio Floridu. Ponovno je briljirala prva napadačka linija Canucksa - Todd Bertuzzi je postigao dva gola i asistirao Markusu Naslundu za pobjednički gol, dok je upravo Šveđanin bio asistent kod Bertuzzijevih golova. Ference je s golom i asistom bio najbolji kod Panthersa, koji su po prvi puta u 15 gostujućih nastupa ostali bez bodova.

Dallas je nastavio sa sjajnim igrama, Starsi su sa 3:2 slavili u Los Angelesu ne dopustivši Kingsima da im i po četvrti puta zaredom "zaključaju" mrežu. Nakon što im tri dvoboja u nizu nisu uspjeli postići gol, Bill Guerin otvorio je konačno "bravu" Kraljeva, a za konačnih 3:2 pobrinuli su se Hatcher i Lehtinen. Tako su golovi Schneidera i Visnovskog bili nedovoljni za više od četvrtog poraza u nizu LA-a. Steven Reinprecht je s tri gola predvodio Colorado do uvjerljivog slavlja u San Joseu, a vratar Patrick Roy dodao je 40 obrana. Jedini strijelac za Sharkse bio je Marco Sturm, njegov 14. gol u sezoni.

NHL; subota 4. siječnja: Boston - Carolina 2:4; NY Rangers - Washington 2:2; Ottawa - Buffalo 1:2 (pr.); Toronto - New Jersey 2:1; Columbus - Phoenix 2:0; Pittsburgh - NY Islanders 3:2 (pr.); St. Louis - Tampa Bay 5:1; Nashville - Chicago 3:3; Cagary - Minnesota 3:2; Edmonton - Montreal 5:4 (pr.); Vancouver - Florida 3:2; Los Angeles - Dallas 2:3; San Jose - Colorado 1:6;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!