Zimski sportovi

NHL: Večer derbija, 12 golova Capitalsa

Tomislav Pacak • nedjelja, 12.01.2003.

Slika 1 od 1.

Subota je bila rezervirana za jedan od najzanimljivijih dana ove sezone National Hockey League, odigrano je 13 utakmica među kojima i nekolicina koje se mogu nazvati derbijima. U jednoj takvoj Dallas je nadigrao Colorado sa 6:3, dok je Philadelphia u jednoj od boljih utakmica sezone slavila protiv Detroita s 3:2. Najuvjerljivija momčad večeri bio je Washington koji je s 12:2 ispratio kući Pantherse, a čak sedam poena zabilježio je Jaromir Jagr...

Dallas i Colorado su već godinama ponajbolje momčadi lige, pa je svaki njihov susret naelektriziran, nerijetko vrlo neizvjestan i uzbudljiv. Ipak, neizvjenosti sinoć nije bilo, Dallas je nastavio nizati sjajne igre i sa 6:3 je slavio protiv Avsa. Mike Modano i Bill Guerin su na pravi način proslavili imenovanje u prvu postavu Zapada na All-Star utakmici - Modano je bio autor krasne asistencije za Guerina za otvaranje susreta, a Guerin mu je uzvratio asistom za 2:0. Modano je kasnije dodao još jedan gol na samom kraju, a u međuvremenu su strijelci bili i Arnott, Morrow te Kapanen. S druge strane, mrežu Dallasa uspjeli su zatresti Blake, Hejduk i Šakić, no tri gola su te večeri bila premalo protiv Starsa.

Philadelphia je protiv Detroita htjela dokazati da ima potencijala boriti se s najboljima, a u svojoj namjeri Flyersi su i uspjeli. Predvođeni Michalom Handzusom (1+1), Flyersi su zabilježili šestu pobjedu u nizu, još su po gol dodali Roenick i Somik. Strijelci za Red Wingse, koji su dobili sedam od deset utakmica, bili su Zetterberg i Hull. Rangersi su uspjeli pobijediti u Pittsburghu i to prvenstveno zahvaljujući bivšim Penguinsima - Petr Nedved postigao je dva gola, Matthew Barnaby je dodao još jedan, a Darius Kasparaitis upisao asist za 3:1 Rangersa. Strijelac jedinog gola za domaće, koji su igrali bez lakše ozljeđenog Maria Lemieuxa, bio je Martin Straka.

Washington je uistinu briljirao protiv Floride, a to se posebice odnosi na Jaromira Jagra koji je u stilu proslavio imenovanje u prvom momčad Istoka za All-Star utakmicu. Fantastični Čeh postigao je svoj prvi hat-trick kao Capital, a k tome je dodao još i četiri asistencije pripomogavši Washingtonu doći do 12:2 protiv Panthersa. Po dva gola upisali su Bondra i Zubrus, dok su jedini strijelci za Floridu bili Jokkinen i Neilson. Spominjanje svog imena "zaslužili " su i vratari Panthersa Hurme i Luongo koji su "pripomogli" svom klubu primiti najviše golova u povijesti.

Ottawa usprkos financijskim teškoćama sjajno gura, novu pobjedu Senatorsi su zabilježili u Edmontonu. Patrick Lalime obranio je 20 udaraca Oilersa za drugi shutout zaredom, a golove su postigli Marian Hossa i Daniel Alffredsson. San Jose je također slavio bez primljenog gola, za što je zaslužan Mikka Kiprusoff koji je obranio 29 udaraca Canucksa u pobjedi Sharksa 3:0. Za golove su se pobrinuli Damphousse, Marleau i Sundstrom.

NHL, subota 11. siječnja: San Jose - Vancouver 3:0; Los Angeles - St. Louis 1:2; Edmonton - Ottawa 0:2; Calgary - Columbus 2:7; Nashville - Phoenix 4:3 (pr.);Tampa Bay - New Jersey 3:3; Washington - Florida 12:2; NY Islanders - Atlanta 7:3; Montreal - Buffalo 2:3; Boston - Toronto 6:2; Pittsburgh - NY Rangers 1:3; Philadelphia - Detroit 3:2; Dallas - Colorado 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!