Ostali sportovi

Mladost - C. zvezda: Peti poraz "mladostašica"

Danijel Kavelj • srijeda, 15.01.2003.

Mladost - Crvena zvezda 1:3 (25:21, 19:25, 19:25, 21:25)
Zagreb, 15. 1. 2003. Dvorana Bojana Stranića, Gledatelja: 700.
Suci: Maria Susana Jativa Rodriguez i Javier Francisco Antuna Aller (Španjolska).
Mladost: Zuanović 17, Gotovac, Tjurina 10, Poparić 0, Anzulović (L), Dugandžić 7, Ščerbakova 6, Barun 15, Čeko, Borčić 1, Dobrić. Trener : Nenad Komadina.
Neprisiljene pogreške: 23
Crvena zvezda: Erić 6, Đerisilo 12, Mratinković 7, Lakušić (L), Ilić 6, Krdžić 20, Ognjenović, Simanić 3, Glišić 0, Božić 0, Spasojević 14. Trener : Zoran Terzić.
Neprisiljene pogreške: 28

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Odbojkašice Mladosti i dalje ne znaju za pobjedu u Ligi prvakinja. U petom kolu bolje od njih su bile igračice Crvene zvezde rezultatom 1:3 (25:21, 19:25, 19:25, 25:21). Nakon dobivene prve dionice, Zagrepčanke su jednostavno stale i dozvolile gošćama da se razmašu i relativno lako dođu do pobjede, koja im i teoretski osigurava plasman u ligi najboljih ekipa Europe iduće godine.

Prvi set donio je početno vodstvo od 4:0 gostujućih odbojkašica, međutim zaredale su sa dosta neprisiljenih pogreški, što su Mladostašice iskoristile i uz nekoliko dobrih napada Barun i blokova Dugandžić, stigle do početnog vodstva.

U drugoj dionici Beograđanke su pojačale blok, te su se brzo odljepile na sedam poena prednosti, prednjačila je i odlična smečerica Spasojević, što se pokazalo nedostižnim za domaće.

Treći set opet je donio reprizu drugog, slab prijem i bez raspoložene igračice u napadu Mladostašice nisu mogle parirati Spasojević, kojoj se pridružila i vrlo dobra Krdžić za krajnjih 25:19.

U četvrtom setu domaće odbojkašice uspjevale su održavati rezultat u egalu sve do 16:16, kada gube tri poena zaredom, čime je večerašnji susret praktički bio zaključen.


Katarina Barun, odbojkašica Mladosti: "Ušli smo dobro u utakmicu, imali smo odličnu podršku publike, međutim nakon toga smo stale. Blok je bio ključ našeg poraza, jednostavno nismo imale rješenja za gostujući napad."

Nenad Komadina: "Prvi set smo odlično odigrali, međutim kasnije je naš servis pao, kao i koncentracija u bloku. Odlično je odigrala njihova tehničarka koja je razigrala momčad."

Maja Simanić, odbojkašica C. zvezde: "Ušli smo nervozno u susret, ali kasnije smo se razigrale, proradio nam je blok i napad. Čestitam Mladosti na korektnoj igri i publici na fer navijanju."

Zoran Terzić, trener C. zvezde: "Iako smo poveli 4:0 u prvom setu, jednostavno nam nije išlo. Kasnije je proradio naš tehničar i korektor, pa je cijela ekipa počela dobro igrati. Zahvaljujem se domaćinima na gostoprimstvu, pružili su nam ugodan boravak nakon mnogo godina u Zagrebu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!