Zimski sportovi

NHL: Nezaustavljiva Ottawa

Tomislav Pacak • nedjelja, 19.01.2003.

Slika 1 od 1.

Kad bi barem financijski problemi u našim klubovima imali utjecaj na rezultate kao što imaju na Ottawa Senatorse - momčad iz glavnog kanadskog grada u velikoj je financijskoj krizi, no to ne spriječava igrače da redom pobjeđuju sve protivnike te su Sensi trenutno najbolja momčad lige. Sinoć su Senatorsi protiv Washingtona zabilježili petu pobjedu u nizu, i to pred potpuno ispunjenim Corel Centrom što je očigledna poruka navijača što misle o mogućem preseljenju franšize.

Daniel Alffredson i Radek Bonk postigli su po dva gola za novu pobjedu dok je gol Michaela Nylandera u petoj minuti utakmice prekinuo niz od 184 (tri utakmice) minute bez primljenog gola Ottawinog vratara Patricka Lalimea. Anaheimu su na gostovanju kod Minnesote bila dovoljna dva igrača - Paul Kariya postigao je jedini pogodak na utakmici, a za ostalo se pobrinuo Jean-Sebastien Giguere koji je obranio 33 udarca Wilda za svoj šesti shutout u sezoni (uz Jocelyna Thibaulta najviše u ligi).

New Jersey, slično kao i Ottawa, izgleda nezaustavljivo u posljednjih utakmicama - Devilsi su po drugi puta u dvije noći slavili protiv Caroline, osvetivši joj se pritom barem malo za prošlogodišnje izbacivanje iz playoffa. Patrik Elias postigao je dva pogotka, po jedan su dodali Rupp, Madden i Stevenson, dok su Cole i Adams bili strijelci za Hurricanese. Ove dvije momčadi su očigledno u različitim putanjama forme - Devilsi nisu izgubili već sedam utakmica (šest pobjeda), dok Canesi sedam utakmica ne znaju za pobjedu.

Rezultati, NHL, 18. siječanj: Ottawa - Washington 5:2; Minnesota - Anaheim 0:1; New Jersey - Carolina 5:2; Philadelphia - Tampa Bay 3.2; Boston - Columbus 7:2; Montreal - Toronto 2:3 (pr.); Florida - Pittsburgh 3:0; Edmonton - Nashville 2:3 (pr.); St. Louis - Chicago 4:2; Phoenix - Buffalo 0:1; Calgary - Los Angeles 2:1 (pr.); San Jose - Dallas 1:3;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!