Ostali sportovi

Vinko Dobrić: "Osvojit ćemo Kup i prvenstvo!"

Danijel Kavelj • petak, 24.01.2003.

Novi trener "mladostašica" Vinko Dobrić predstavljen je danas na pressici održanoj u prostorijama kluba. Osim njega susretu s novinarima nazočio je i bivši trener Nenad Komadina, te predsjednik Mladosti Ante Baković, koji je odmah pojasnio razloge promjene trenera: "Na ovaj potez smo se odlučili, jer je kod Komadine došlo do zasićenja. On je od ljeta bio u non-stop reprezentativnom pogonu, zbog čega se kasnilo mjesec i pol dana s pripremama u klubu, što je uzrokovalo slabije rezultate. Odlučili smo se stoga za Vinka Dobrića, koji je bio igrač i trener u bivšoj Jugoslaviji, a izazov je spremno prihvatio. Ostat će u klubu do kraja sezone, a onda ćemo potražiti dugoročnije rješenje, za period od slijedeće četiri godine."

Slika 1 od 2.
Foto: Goran Pervan

Nenad Komadina se nadovezao na predsjednika kluba: "Priprema za Ligu prvakinja nije bila adekvatna, nismo znali na koja pojačanja možemo računati, što je sve negativno djelovalo na ekipu. Slijedi ključni dio sezone, Kup i prvenstvo, pa je ova promjena dobra da se ekipa malo prodrma. Mislim da je Vinko Dobrić najbolje rješenje, te mu želim puno uspjeha u vođenju ekipe. Planovi za budućnost? Više ću se posvetiti magisteriju, ali ću i dalje ostati u odbojci."

Na kraju i novi trener odbojkašica Mladosti je dobio riječ: "Kolega Komadina je nakon šest godina vratio titulu u Zagreb. Iz razno raznih razloga međunarodna sezona je bila neuspješna, pogotovo porazi od Zvezde koji su samo ubrzali stvar. Nastavit ću primjenjivati talijanski model igre, koji je Komadina uveo prije dvije godine, te nije slučajno da lideri prventstva Azena koriste isti taj model. Oni su nam i jedini konkurenti za duplu krunu, možda i Rijeka, ali mislim da ćemo ipak osvojiti i Kup i prvenstvo! Mladosti je obveza da bude najbolja. Nećemo se pojačavati, jedino nam treba iskusna Marija Anzulović s kojom su šanse za osvajanje Kupa 30-40% veće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!