Zimski sportovi

NHL: Uvjerljivi Phoenix i Colorado

Tomislav Pacak • petak, 24.01.2003.

Kako ove godine Colorado baš i ne briljira, navijači Avsa svakako su bili oduševljeni nakon sinoćnje "petarde" u mreži gostujućeg Columbusa. K tome, Patrick Roy pobrinuo se da svi pogoci na utakmici završe iza leđa Marca Denisa - Roy je obranio svih 18 udaraca Blue Jacketsa za 62. shutout u karijeri, i to u svojoj 1001. NHL utakmici. Morris, Reinprecht i Foote postigli su golove s igračem više za "Lavinu", dok su po jedan "normalan" gol dodali Keane i Smith. Colorado je pobjedom prekinuo niz od pet uzastopnih domaćih neuspjeha, no dva boda su ipak bila skupa - u tučnjavi je ozljedu oka zaradio Derek Morris, pa će se barem nakratko na listi ozljeđenih priključiti kapetanu Joeu Šakiću (kojeg neće biti tri do četiri tjedna zbog slomljene noge).

Još uvjerljiviji od Colorada bio je Phoenix koji je sa 7:1 "poharao" Calgary. Briljirali su igrači koji inače rijetko dobivaju prilike - rookie Ramzi Abid postigao je dva gola i dodao asist, dok je inače treći vratar Kojota Zac Bierk obranio 39 udaraca Flamesa. Po jedan gol za pobjednike, koji u Calgaryu nisu izgubili od 1997. (deset utakmica) dali su Doan, Vaananen, Langkow, Briere i Mara, dok je Chris Drury spasio ono malo časti Calgaryu što se moglo spasiti.

NHL, četvrtak 23. siječnja: Colorado - Columbus 5:0; Calgary - Phoenix 1:7; Atlanta - Ottawa 3:3; Chicago - St. Louis 3:3; Pittsburgh - Boston 1:4; Nashville - NY Rangers 2:4; Los Angeles - Minnesota 1:2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!