Zimski sportovi

EP u umjetničkom klizanju: Hegel 14.

Maša Babić • petak, 24.01.2003.

Slika 1 od 1.

Hrvatska reprezentativka Idora Hegel osvojila je 14. mjesto na Europskom prvenstvu u umjetničkom klizanju u švedskom Malmoeu. Nakon kratkog programa Idora je bila 15., a nakon slobodnog programa popela se za jedno mjesto više.

Kratki joj je program bio odličan, izuzev nekih malih grešaka, a kostim i glazba su se odlično poklapali što nije nebitno. U slobodnom programu Idora je ipak napravila nekoliko grešaka pa se tako u izvedbi drugog Rittbergera i drugog lutza dočekala na dvije noge umjesto na jednu.

Također, njezin slobodni program je mogao biti malo energičniji obzirom na ritam glazbenog broja, no Idora se potužila na nedostatak snage pri kraju programa. Kaže da je dala sve od sebe, ali da su je i ovaj put suci zakinuli i spustili na niže mjesto iako je svojom izvedbom zaslužila više.

Na pobjedničko postolje popele su se dvije Ruskinje i jedna Mađarica. Zlatnu medalju osvojila je po peti puta Irina Slutskaya iz Rusije koja je i aktulana svjetska prvakinja, srebrna je njezina sunarodnjakinja Elena Sokolova, te brončana Julia Sebetyen iz Mađarske.

Mnoge je šokirala ova sudačka odluka prema kojoj je Slutskaya završila na prvom mjestu pa čak i nju samu, no možda joj se na ovaj način vratilo ono što smatra da je trebala osvojiti na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju, a to je zlatna medalja (osvojila je srebrnu). Hegel je to komentirala kao skandal i nepravdu kojom je Sokolova potpuno zakinuta, no problem u klizanju je što se ocjenjivanje ne temelji na objektivnim rezultatima već na subjektivnoj ocjeni sudaca.

Među sportskim parovima opet su dominirali Rusi pa su tako pobijedili Tatiana Totmianina i Maxim Marinin, a treće mjesto osvojili opet Rusi Maria Petrova i Alexei Tikhonov, a drugo mjesto uspjeli su zauzeti Francuzi Sarah Abitbol i Stephane Bernadis. Na rasporedu su još plesni parovi i muški klizači koji su se pripremali igrajući nogomet za vrijeme ženskog kratkog programa. Favorit među muškima je osvajač srebrne olimpijske medalje Evgeni Pluschenko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!