Zimski sportovi

NHL: Tampa zaustavila niz Dallasa

Tomislav Pacak • subota, 25.01.2003.

Slika 1 od 1.

Lijepo je bilo biti gost sinoć u National Hockey League - od sedam odigranih utakmica tek dvije pripale su domaćinima, dok su sve ostale bodove pokupili gostujući sastavi. Tampa je na "prepad" ulovila Starse u Dallasu, "Munje" su postigle tri pogotka u prvoj trećini nagovijestivši prekid serije Starsa od 12 utakmica bez poraza. Andre Roy postigao je dva pogotka, Vincent Lecavalier dodao je gol i dvije asistencije, dok je John Grahame obranio 25 udaraca Starsa. Jedini strijelac za Dallas bio je brranič Sergej Zubov s igračem više.

Phoenix je zaista "protutnjao" Kanadom, nakon 7:1 "gaženja" Calgarya puno bolje nije prošao niti Edmonton koji je poražen sa 5:1. U "petardu" je najviše ugradio Daymond Langkow koji je postigao svoj drugi hat-trick u karijeri i to pred svojim roditeljima i puno prijatelja - Langkow je inače rođen u Edmontonu. Zac Bierk nastavio je koristiti priliku koja mu se ukazala ozljedama prva dva vratara - nakon 39 obrana u Calgaryu, Bierk je sinoć obranio 38 udaraca Oilersa, propustio je iza leđa tek onaj Ansona Cartera.

Detroit je pobjedom u Vancouveru uspio prekinuti seriju od dva poraza, iako krajnji rezultat (5:2) ne oslikava napetost utakmice. Nakon što je Detroit poveo sa 2:0 iako je bio natpucan sa 22-10 u prve dvije trećine, Canucksi su se vratili u igru pogocima Bertuzzija i Naslunda. Pet minuta prije kraja pao je odlučujući pogodak, a junak za Red Wingse zvao se Nicklas Lidstrom. Nakon toga su McCarty i Holmstrom samo potvrdili pobjedu aktualnih prvaka. Sergej Fedorov sudjelovao je u pobjedi s golom i dvije asistencije, dok je Manny Legace obranio 27 udaraca Kanađana.

NHL, petak 24. siječnja: Dallas - Tampa Bay 1:4; Edmonton - Phoenix 1:5; Vancouver - Detroit 2:5; Buffalo - Toronto 4:0; Carolina - Florida 3:1; Philadelphia - NY Islanders 1:3; Anaheim - New Jersey 1:3;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!