Tenis

Goran opet na ATP Touru

Ivor Krapac • subota, 22.02.2003.

Povratnički nastup dogodio se krajem siječnja, na Challengeru u Heilbronnu, no sad kreće "ono pravo". Goran Ivanišević će u Dubaiju (975 000$ nagradnog fonda) "okusiti" svoj prvi ATP turnir nakon Miamija, sredinom ožujka prošle godine.

Goran je tražio wild card, organizatori, naravno, nisu odbili pobjednika iz 1996., tako da Dubai neće ući u kvotu osam turnira zahvaćenih zaštićenim renkingom. A možda je dobro i za sreću, Wimbledon 2001. i slavlje s pozivnicom ne blijede iz sjećanja... Ovaj put bi pobjeda bila i da sve prođe bez problema s bolnom lijevom rukom, ramenom i laktom, koji će u prvom kolu biti "testirani" protiv kvalifikanta. U osmini finala put vodi na boljeg iz češko-slovačkog ogleda, treći nositelj Jiri Novak protiv Dominika Hrbatya.

U Dubaiju će igrati i Željko Krajan i Ivan Ljubičić, čiji natečeni desni kažiprst, razlog predaje u osmini finala Rotterdama protiv Maksa Mirnjog, izgleda puno bolje. Krajana na startu turnira očekuje finalist Australian Opena, petopostavljeni Nijemac Rainer Schüttler, a u slučaju iznenađenja, drugo kolo donosi boljeg iz susreta Mirnjog i Rumunja Adriana Voinee. "Ljubo" u prvom kolu igra protiv kvalifikanta, a u potencijalnoj osmini finala suparnik će biti pobjednik "obračuna" četvrtog nositelja Tima Henmana i Mađara Attile Savolta. Moguć je novi Ivanov susret s Henmanom, u prvom kolu Rotterdama bolji je bio naš tenisač...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!