Zimski sportovi

NHL: Noć gostiju, 500. gol Jagra

Tomislav Pacak • srijeda, 05.02.2003.

Slika 1 od 1.

Nakon kratke pauze uzrokovane All-Star vikendom, sinoć je nastavljena regularna sezona National Hockey League. Odigrano je osam utakmica, a uspješniji su bili gosti koji su slavili u šest dvoboja, dok je New Jersey jedini uspio pretvoriti prednost domaćeg leda u dva boda (4:1 protiv Buffala).

Colorado je u produžetku bio bolji od Bostona, a strijelac odlučujućeg gola u dodatnih pet minuta bio je branič Greg De Vries. Interesantno, u posljednjoj utakmici Avsa prije All-Star stanke Colorado je također slavio pogotkom De Vriesa u produžetku (NY Rangers), a dodavač mu je kao i ovoga puta bio Peter Forsberg. Avalanche je dobro krenula u utakmicu, Parker i Forsberg donijeli su Avsima 2:0, no Bruinsi su se preko Gilla i Knublea (tri minute prije kraja) vratili u utakmicu. Patrick Roy je s 28 obrana jedan od najzaslužnijih za nastavak Coloradovog niza nepobjedivosti (šest utakmica, season-high).

Washington je bio uvjerljiv u Tampi, pobjedom od 5:1 Capitalsi su pobjegli Lightningu na pet bodova u borbi za prvo mjesto u diviziji Jugoistok. Zvijezda večeri bio je sjajni Čeh Jaromir Jagr koji je 11. puta u karijeri postigao hat-trick, a treći gol mu je ujedno bio i 500. u karijeri. Bondra i Grier dodali su još po jedan gol za goste, a Olaf Kolzig obranio je 27 udaraca "Munja".

NHL, utorak 4. veljače: Boston - Colorado 2:3 (pr.); Tampa Bay - Washington 1:5; NY Islanders - Philadelphia 1:2; Detroit - Nashville 5:5; Montreal - Atlanta 3:4; New Jersey - Buffalo 4:1; Pittsburgh - Vancouver 2:3; Calgary - Anaheim 2:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!