Zimski sportovi

Milleru zlato u kombinaciji!

Tomislav Pacak • četvrtak, 06.02.2003.

Bode Miller je s dvije sjajne slalomske vožnje ispravio relativno loš nastup u spustu i tako srebru iz Super G-a pridodao zlato u kombinaciji! Amerikanac je, kao što se moglo i očekivati, išao "na glavu" u slalomu, te je na kraju za sedam stotinki bio brži od Lassea Kjusa, vodećeg nakon spusta. Bronca je pripala Kjetil-Andre Aamodtu, a interesantno, obojici Norvežanina ovo je 11. medalja sa SP-a, čime su izjednačili rekord legendarnog Marca Girardellija...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Prva vožnja slaloma malo je konsolidirala poredak, s vrha su se srozali spustaši poput Andreja Jermana ili Brune Kernena, dok su svoj status popravili slalomaši, pogotovo Giorgio Rocca, Benjamin Raich i iznenađujuće dobri Markus Larson, koji je imao i najbolje vrijeme prvog slaloma. Bode Miller se sa 16. mjesta u spustu pomaknuo na četvrto, a u odličnoj se situaciji našao Benjamin Raich, koji je uoči drugog, odlučujućeg slaloma bio drugi, s velikim izgledima za medalju i to onu najsjajniju.

Druga vožnja slaloma i treća ukupno u kombinaciji bila je izuzetno uzbudljiva, pogotovo pred sam kraj. Bode Miller odskijao je odlično, posebno donji dio staze, završio je kao prvi i čekao je grešku nekog od prve trojice. Kjetil-Andre Aamodt nadao se produženju niza osvajanja zlata u kombinaciji (posljednja tri SP-a i ZOI u SLC-u), no morao je priznati Milleru da je brži, da bi Benjamin Raich razočarao Austrijance nes(p)retnim padom na početku staze.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Drama je dosegla svoj vrhunac za vrijeme vožnje Lassea Kjusa, koji je samo trebao zadržati veliku prednost stečenu u spustu. Kjus se dobro držao, na prolazu je još imao sedam desetinki prednosti, da bi na kraju zaostao malih, ali tako velikih, sedam stotinki. Miller nije krio svoje oduševljenje prvom zlatnom medaljom, te je pobjedom dao novi poticaj američkoj reprezentaciji koja skija iznad svojih mogućnosti u St. Moritzu.

Francuz Pierrick Bourgeat završio je na najgorem, četvrtom mjestu sa samo 18 stotinki zaostatka, dok su se Švicarci razveselili petom mjestu Silvana Zurbriggena i sedmom Didiera Defaga. Slalomaši Larson i Rocca zauzeli su šesto odnosno osmo mjesto...

SP, St. Moritz, muška kombinacija:
1. Bode Miller (USA) 03:18.410
2. Lasse Kjus (NOR) 03:18.480 (+0.070)
3. Kjetil Andre Aamodt (NOR) 03:18.540 (+0.130)
4. Pierrick Bourgeat (FRA) 03:18.590 (+0.180)
5. Silvan Zurbriggen (SUI) 03:18.970 (+0.560)
6. Markus Larson (SWE) 03:19.820 (+1.410)
7. Didier Defago (SUI) 03:19.990 (+1.580)
8. Giorgio Rocca (ITA) 03:20.100 (+1.690).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!