Zimski sportovi

NHL: Roy sjajan, Lemieux izvan kontrole

Tomislav Pacak • petak, 07.02.2003.

Slika 1 od 1.

U Detroitu je sinoć odigran jedan od najvećih derbija lige, susrela su se posljednja dva pobjednika Stanley Cupa, Colorado Avalanche i domaći Red Wingsi. Uspješniji je sa 1:0 bio Colorado, koji je već sedam utakmica neporažen, produživši ujedno Detroitov niz bez pobjede na pet dvoboja. Patrick Roy definitivno je pronašao svoju najbolju formu u posljednjih nekoliko utakmica, obranio je svih 28 udaraca Wingsa za svoj treći shutout u posljednjih šest utakmica. Royu je to i 64. shutout u karijeri čime se izjednačio s Edom Belfourom s najviše shutouta među aktivnim igračima. Jedini pogodak na utakmici postigao je Alex Tanguay.

Florida je sa 6:0 "pregazila" Pingvine i to u Pittsburghu, no rezultat je te večeri bio pomalo u drugom planu, dok se u prvi probio

Mario Lemieux. Igrač koji inače na naslovnice dolazi zbog pogodaka i asistencija, sinoć je u glavnoj ulozi bio zbog tuče koju je započeo i zbog koje je isključen po prvi puta u više od šest godina. Super Mario je do ove utakmice imao samo osam minuta isključenja, da bi zbog raznoraznih kazni povezanih sa spomenutom tučom dobio 29 minuta "penala". Lemieux se potukao sa Bradom Ferencom, nakon što ga je ovaj namjerno lupio u leđa tijekom utakmice, a poznato je da Lemieux ima dosta problema s leđima.

Inače, u samoj utakmici Panthersima su pomogli golovi ljudi koji već dugo nisu osjetili slast pogotka - Nikas Hagman zabio je svoj prvi u 29 utakmica, Kristian Huselius prvi u 19 utakmica i Matt Cullen prvi u 17 utakmica. Cullen i Huselius zabilježili su i po dvije asistencije, dok je Roberto Luongo uknjižio 28 obrana za 5. shutout sezone. Interesantno, Panthersi su svoju posljednju utakmicu izgubili upravo 6:0, kod kuće od Toronta.

NHL, četvrtak 7. veljače: Detroit - Colorado 0:1; Pittsburgh - Florida 0:6; Boston - Montreal 6:3; Ottawa - Philadelphia 2:2; Tampa Bay - Toronto 2:3; St. Louis - NY Rangers 4:4; Calgary - Chicago 2:2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!