Zimski sportovi

NHL: Carolina i dalje u krizi

Tomislav Pacak • subota, 08.02.2003.

Samo tri momčadi u povijesti nisu uspjele ući u playoff godinu dana nakon nastupa u Stanley Cup finalu, a nažalost navijača Caroline, Hurricanesi su na najboljem putu da postanu četvrta. Canesi su doživjeli katastrofu u Los Angelesu, Kingsi su bili bolji sa 8:2 nanijevši "Uraganima" peti poraz u nizu i 13. u posljednjih 14 utakmica. Bryan Smolinski postigao je tri power-play pogotka (treći hat-trick u karijeri), dok je mladi Jared Aulin zabio svoja prva dva NHL gola.

Svoboda i Vasicek bili su strijelci za Carolinu, koja je trenutno 13. momčad istočne konferencije, s 10 bodova zaostatka za osmim mjestom koje vodi u doigravanje. Kriza kluba koji je lani u Stanley Cup finalu izgubila od Detroita sa 4-1 očitovala su i u jučer obavljenoj razmjeni igrača s Philadelphijom - Hurricanesi su za nedokazanog Pavela Brendla Flyersima dali jednog od svojih najboljih igrača, Samija Kapanena, što je dokaz da su očajnički spremni učiniti bilo što za nekakve rezultatske pomake.

New Jerseyev pobjednički niz morao je negdje završiti, a za takav rasplet pobrinula se sve bolja Atlanta. Trashersi su sa 4:2 slavili u East Rutherfordu, nanijevši prvi poraz Devilsima u regularnom dijelu utakmice nakon 4. siječnja (14 utakmica). Gosti su poveli sa 2:0 preko Kovaljčuka i Snydera, no samo da bi se Devilsi vratili u egal golovima Guolle i Eliasa. Ipak, šest minuta prije kraja sreća se malo nasmiješila Trashersima, pak se čudno odbio od ograde, prevarivši vratara Brodeura i omogućivši Savardu lagan pogodak.

Već 15 sekundi kasnije Atlanta je udvostručila vodstvo preko Višeslava Kozlova, za četvrtu uzastopnu pobjedu u nizu (rekord kluba). Dobre igre Atlante nisu slučajne, od kad je trener postao Bob Hartley (bivši trofejni trener Colorada), Trashersi imaju učinak od sedam pobjeda, dva poraza i jednog remija.

NHL, 7. veljače: Los Angeles - Carolina 8:2; New Jersey - Atlanta 2:4; Buffalo - Vancouver 2:4; Washington - NY Islanders 3:0; Minnesota - San Jose 4:3; Edmonton - Calgary 3:4; Anaheim - Phoenix 3:2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!