Zimski sportovi

Ivici startni broj 17 u veleslalomu

Bruno Pilon • utorak, 11.02.2003.

Vodeći slalomaš u Svjetskom kupu Ivica Kostelić svoj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu imat će u srijedu, kada je na rasporedu veleslalom.

To je disciplina u kojoj Ivica ne spada u red favorita za odličja i ona će mu zapravo koristiti kao dobra priprema za dugo očekivani nastup u slalomu.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Naš skijaš je već tri dana u švicarskom zimovalištu i odradio je nekoliko veleslalomskih treninga na samoj stazi niz koju će krenuti kao 17., odmah iza prve jakosne skupine iz koje kao glavne kandidate za odličja izdvajamo Amerikanca Millera, Švicarca Von Grünigena, Francuza Covilia, te Austrijance Knaussa, Eberhartera i Mayera...

Ivica Kostelić ove sezone, osim 12. mjesta u Kranjskoj Gori, nema zapaženijih ostvarenja u veleslalomu, tako da bi svaki plasman među deset najboljih bio odličan rezultat. Premda, njegov trener Vicencije Jovan smatra da Ivica ima veći potencijal u veleslalomu, nego u slalomu, pa bi desetak dana dobrog treninga mogli izvući iz njega te skrivene rezerve, a vjerujemo da je Janičino zlato u kombinaciji još jedan dodatni motiv.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Većina skijaških stručnjaka veleslalom smatraju najtežom i najkompleksnijom disciplinom iz čega proizlaze vrlo neizvjesna natjecanja, a takvo bi moglo biti i ovo u St. Moritzu. Zlatna medalja iz kombinacije zasigurno je ulila dodatno samopouzdanje vratolomnom Amerikancu Milleru, čiji nastupi puni adrenalina i hazarderskog duha jamče spektakl. Ove sezone u Svjetskom kupu Miller je dva puta pobjedio u Alta Badiji i Kranjskoj Gori i drugi je u poretku iza, možemo to slobodno reći, profesora veleslaloma Von Grünigena.

Švicarac također ima dvije pobjede u Svjetskom kupu ove sezone, a i brani naslov Svjetskog prvaka u veleslalomu iz St. Antona. To mu je bio drugi naslov, jer je slavio i u Sestriereu 1997. godine, a ogromnu iskustvo i solidna forma daju mu pravo da se nada i trećem zlatu kojim bi okrunio svoju blistavu karijeru.

Po jednu pobjedu u Svjetskom kupu ove sezone imaju Austrijanci Hans Knauss i Stephan Eberharter, koji je razočaran petim mjestom u spustu i sigurno će pokušati dati sve od sebe da zlatu u superveleslalomu pridoda još jedno odličje. Dakle, osim nabrojanih pobjednika još barem desetak skijaša može računati na veliku borbu za odličja i vjerujemo da će o pobjednicima odlučivati stotinke sekunde.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!