Zimski sportovi

NHL: Patrick Roy nadigrao Brodeura

Tomislav Pacak • srijeda, 12.02.2003.

Slika 1 od 1.

U Denveru je sinoć odigran susret između dviju trenutno ponajboljih ekipa u ligi, i dva zasigurno najbolja vratara u NHL. Colorado je zahvaljujući svom vrataru Patricku Royu sa 3:1 bio bolji od New Jerseya, ostavši neporažen i po deseti puta u nizu, za šest uzastopnih pobjeda. Već prva trećina pokazala je u kakvom je raspoloženju Roy - Devilsi su pucali 16 puta, dok su Avsi pucali samo tri puta, pa ipak, na prvi odmor se otišlo s prednošću Colorada od 1:0, strijelac je bio Alex Tanguay.

Nakon što im je vratar ulio samopouzdanje, Avsi su zaigrali bolje u ostatku utakmice, i do nedostižne prednosti došli su preko Milana Hejduka (koji je skupio i dva asista) i Dereka Morrisa. Peter Forsberg dodao je tri asistencije, pa sada prva linija Colorada, Forsberg-Hejduk-Tanguay ima 16 golova i 25 asistencija u posljednjih osam utakmica. Joe Nieuwendyk postigao je jedini gol za goste, Martin Brodeurobranio je 15 udaraca Avsa, a Devilsi su doživjeli tek drugi poraz u posljednjih 17 utakmica.

NHL, utorak 11. veljače: Colorado - New Jersey 3:1; Buffalo - St. Louis 2:3; NY Islanders - Tampa Bay 6:2; Montreal - Boston 3:1; Toronto - Edmonton 4:5 (pr.); Nashville - Los Angeles 2:3; Dallas - Carolina 2:1;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!