Zimski sportovi

Janici startni broj šest u veleslalomu

Bruno Pilon • srijeda, 12.02.2003.

Nakon veličansvene pobjede Janice Kostelić u kombinaciji, samo jedno pitanje kružilo je u hrvatskom skijaškom okruženju: "Može li Janica s evidentnom ozljedom koljena nastupiti u sljedećim natjecanjima Svjetskog prvenstva u St. Moritzu?".

Najbolji odgovor dala je sama Janica, koja je izašla na stazu, trenirala veleslalom i prokomentirala situaciju s ozljedom na sebi svojstven način: "Koljeno boli, ali sve je pet. Ništa se neće pogoršati ako odvozim..". I vozit će i to sa startnim brojem šest i biti ozbiljna, vrlo ozbiljna prijetnja svim skijašicama koje se nadaju medaljama, a takvih je u veleslalomu puno.

Slika 3 od 4.
Foto: Dražen Patarčić

Ne treba posebno podsjećati da je Janica olimpijska pobjednica u veleslalomu, te da je ove sezone imala nekoliko zapaženih nastupa u toj disciplini. Čak tri puta bila je druga, samo korak do svog prvog trijumfa u veleslalomima za Svjetski kup i to u Aspenu, Semmeringu i Cortini, a u Bormiu je pala pred samim ciljem u idealnoj poziciji za pobjedu.

Slika 4 od 5.
Foto: Goran Pervan

Veleslalom je disciplina u kojoj je konkurencija iznimno velika i sigurno će detalji odlučivati o razdiobi medalja. Vidljivo u najboljoj formi je Anja Paerson. Šveđanka je uvjerljivo trijumfirala u posljednja dva veleslaloma i u četvrtak prvi put izlazi na skijaške staze u St. Moritzu sa samo jedni ciljem - biti najbolja. Na dosadašnjim natjecanjima imala je problema kako podnijeti pritisak velikih nastupa, ali neke stvari u svojoj glavi odlično je posložila i zrači odlučnošću i ogromnim samopouzdanjem u svoje neosporne mogućnosti.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Vezane vijesti

Braniteljica naslova svjetske prvakinje iz St. Antona je sjajna veleslalomašica Švicarka Sonja Nef. Ona će svojim velikim iskustvom pokušati odgovoriti naletima Paerson i Kostelić. Kvartet najboljih veleslalomašica ove sezone zatvara Talijanka Karen Putzer, koja poput Paerson ima dvije pobjede. Putzer nije ostvarila priželjkivani uspjeh u superveleslalomu i kombinaciji, pa joj je nastup u veleslalomu posljednja prilika za odličje na ovom Svjetskom prvenstvu.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Osim nabrojanih, nazovimo ih najvećih favorita, slijedi dugačak niz skijašica koje će ići na sve ili ništa i koje svakako imaju pravo na svoj komadić nade u konačni uspjeh. Od njih opet treba izdvojiti, medalja uvijek gladne Austrijanke Hosp, Dorfmeister i Meissnitzer, pa skijašicu iz Lihtenštajna Birgit Heeb, Norvežanke Flemmen i Nilsen, Slovenku Maze, Finkinju Poutiainen.

Hrvatsko skijanje će osim Janice imati još dvije predstavnice. Riječanka Ana Jelušić, koja je ove sezone dva puta osvajala bodove u veleslalomu, nastipiti će sa startnim brojem 41, dok će nešto iskusnija Nika Fleiss, kojoj je slalom bolja disciplina, krenuti niz stazu Engiadina kao 49.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!