Sportnet

Ivica Kostelić: "Ovo je poseban doživljaj"

Bruno Pilon • nedjelja, 16.02.2003.

Slika 2 od 2.
Foto: Goran Pervan

Nakon što je uživao u svakom trenutku proglašenja pobjednika, dodjele medalja i intoniranju hrvatske himne, Ivica Kostelić iznio je svoje prve dojomove o joše jednom velikom danu hrvatskog sporta: "Ovo je poseban doživljaj za mene, jedan od najsretnijih dana u mom životu. Pun sam emocija."

Nije ga iznenadio uspjeh Švicarca Zurbriggena: "Čuo sam da je Silvain bio izvrstan u drugoj vožnji, nije me iznenadio, ja bih se kladio na njega, i znao sam da moram ići maksimalno agresivno da bih uspio. Čuo sam službenog spikera da na zadnjem prolazu imam još 38 stotinki prednosti i dao sam svoj maksimum u donjem dijelu staze. Na zagrijavanju sam razgovarao s Zurbriggenom i rekao mu da ide odlično i da će on biti prvi, a ja drugi. On mi je rekao, ne ti ćeš biti prvi, a ja drugi i to odmah potpisujem. To nam je bilo prvo čega smo se sjetili kada smo si čestitali u cilju."

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Najbolji svjetski slalomaš, malo je udahnuo, pa nastavio izgovarati pobjednički monolog: "Bio sam potpuno koncentriran i mogu reći da mi je startni broj jedan bio odličan. Bio sam maksimalno spreman i koncentriran, bolje od mnogih utrka u Svjetskom kupu. Nitko ne može znati da će biti prvi, pa tako niti ja, ali sam bio siguran da ću učiniti sve da budem najbolji. Između dvije vožnje sjetio sam se prošlog Svjetskog prvenstva u St. Antonu, kada nisam mogao nastupiti, jer sam imao vijke u nogama i tada sam si obećao da ću jednog dana biti najbolji. Zbog toga sam, moram priznati i zaplakao u cilju."

Svjetskom prvaku prva je čestittala njegova sestra Janica, dvostruka svjetska prvakinja: "Bila sam užasno nervozna, tresle su mi se noge. Svaka mu čast, bio je odličan. Odlična smo reprezentacija, tri zlata uz odličnu Niku i Anu, odmah iza Austrijanaca, nije loše. Doček u Zagrebu? Samo neka bude veselo!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!