Zimski sportovi

NHL: Dallas preuzeo vrh

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 17.02.2003.

Nakon utakmicama bogate subote, nedjelja je donijela miran dan u National Hockey League, odigrana je tek jedna utakmica u kojoj je Dallas sa 3:1 slavio protiv San Josea preuzevši tako od Ottawe vrh NHL ljestvice...

Odlično je za Dallas branio inače rezervni vratar Ron Tugnutt koji je obranio 19 udaraca Sharksa, od toga 10 u prvoj trećini kada je San Jose bio bolja momčad na ledu. Nakon toga se sve okrenulo, Dallas je zaigrao kao najbolja ekipa lige te je poveo golom Ulfa Dahlena.Derian Hatcher udvostručio je vodstvo domaćih, a treći gol djelo je Jerea Lehtinena. Čast San Josea spasio je Vincent Damphousse pogotkom s dva igrača više, nedovoljno za sprječavanje petog poraza San Josea u posljednjih šest utakmica.

S druge strane, Dallas je došao do 81. boda ove sezone, čime je prestigao vodeću momčad Istoka, Ottawu, za jedan bod. Zastrašujući je učinak Dallasa na svom ledu, uz 21 pobjedu imaju četiri remija, tri poraza i jedan poraz u produžetku. Interesantno, u sva tri ovogodišnja dvoboja ova dva kluba, Dallas je bio bolji sa 3:1.

NHL, nedjelja 16. veljače: Dallas - San Jose 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!