Zimski sportovi

Bente Skari prvi favorit za zlato

Branimir Korać • srijeda, 19.02.2003.

Slika 1 od 1.

Od danas pa sve do kraja ovog mjeseca u talijanskom Val di Fiemmeu održava se Svjetsko prvenstvo u nordijskom skijanju. Već danas će se dijeliti prve medalje i to skijašicama trkačicama na 15 km klasičnim stilom. Svakako, prva favoritkinja je Norvežanka Bente Skari. Skari je i vodeća u ukupnom poretku nordijki, a prošli vikend je ostvarila i 37. pobjedu u karijeri te je tako ušla u najuži krug onih najtrofejnijih skijašica trkačica. Ove sezone ostvarila je već devet pobjeda.

"Ovo je svakako moja najbolja sezona u karijeri", izjavila je Skari. Na ovom svjetskom prvenstvu oko vrata nosi i uteg braniteljice naslova osvojen prije dvije godine u finskom Lahtiju. Start utrke neće biti uobičajen kada skijašice startaju jedna po jedna, već masovni što Skarijevoj posebno odgovara. "Volim masovne startove. Tada osjetim protivnice i lakše mi je kontrolirati utrku."

Najveće protivnice u borbi za zlato bit će joj domaća skijašica Gabriella Paruzzi i Estonka Kristina Smigun. Svakako ne treba zaboraviti niti brojne Ruskinje koje uvijek dođu u jakom sastavu, ali ove godine neće biti ponajbolje skijašice u povijesti skijaškog trčanja Egorove koja zbog spora s ruskim savezom nije doputovala u talijansko skijaško središte. Današnja utrka starta u deset sati i 15 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!