Zimski sportovi

Pakrac: Ivica Kostelić kum skijaške staze

Bruno Pilon • subota, 19.04.2003.

Svjetski prvak u slalomu, Ivica Kostelić, postao je kum nove skijaške staze na brdu Omanovac pokraj Pakraca. Najbolji hrvatski skijaš na najbolji mogući način promovirao je skijaški sport u srcu Slavonije, na svečanosti pred oko 2000 oduševljenih ljudi.

Skijaška staza nalazi se na nadmorskoj visini od 660 metara, duga je 300 metara, a uskoro će biti produžena na oko 450 metara. Ovaj hvale vrijedan projekt pokrenula je skupina entuzijasta planinarskog društva, a podržali su ga gradovi Pakrac i Lipik. Stazi nedostaje žičara i snježni top, ali grad - pobratim Pakraca je Innsbruck, čiji je gradonačelnik obećao donaciju jedne rabljene žičare.

Ivica Kostelić bio je oduševljen novom skijaškom stazom i kompletnim ambijentom prirode pakračkog kraja: "Dugo nisam vidio ovako očuvanu prirodu. Oduševljen sam kako su me ljudi primili ovdje, a posebno me impresionira kojim žarom i voljom obnavljaju sve što je u ratu porušeno. Staza je odlična, posebno za djecu i mislim da će se na njoj moći održavati natjecanja u dječjoj konkurenciji, a nadam se da ću se i ja sljedeći puta kada dođem spustiti niz stazu. Strašno je važno razvijati skijaške centre širom Hrvatske, na kojima će se djeca učiti prvim skijaškim koracima. Tako će se stvarati baza iz koje će se moći izabrati najbolji za natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!