Zimski sportovi

Vrući led u Zagrebu

Dražen Patarčić • utorak, 08.04.2003.

Odbrojavanje je počelo. U Zagrebu 14. 4. 2003. počinje Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu. Očekuju se jake i teške utakmice s Italijom, Francuskom i Norveškom u kojima nitko ne očekuje nikakva čuda, a ništa manje teže neće biti niti s Velikom Britanijom, ali ...

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

...tu bi naši hokejaši možda mogli napraviti malo iznenađenje. Sve su pretpostavke da ćemo vjerojatno s Estonijom, koja se ove godine plasirala u viši rang odlučivati o ostanku u Prvoj diviziji svjetske hokejaške grupe.

Našim dečkima, koji su u prosjeku najmlađa ekipa prvenstva predstoji teška i grčevita borba sa jakim i opasnim protivnicima. Nažalost niti "klupa" nije bez problema. Naš izbornik Pavle Kavčič još nije odradio kaznu koju je dobio od IIHF-a, te neće moći voditi momčad s klupe nego tek mobitelom. Za rješavanje ovih problema naš je savez u dogovoru s izbornikom angažirao dva talijanska trenera, Ivano Zanatta i Diego Scandela, koji su po razmišljanju i postavkama igre najbliži našem Kavčiču.

Slika 2 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Nema tajni da je momčad pripremao i "glancao" za ovo Svjetsko prvenstvo baš Pavle Kavčič i da će, bez obzira na ova dva talijanska trenera, on biti taj koji će dirigirati momčadi, ali vjerovatno s malo više pozicije (s tribine).

Podsjećamo vas na rasporede utakmica, gdje se Hrvatska uspjela izboriti da sve utakmice igra u večernjem terminu. Cijena ulaznica je 20 kn i mogu se kupiti na blagajnama Doma sportova za svaku utakmicu pojedinačno.

Raspored utakmica hrvatske reprezentacije:
Hrvatska - Norveška, 14.04.2003., 20 sati
Hrvatska - Francuska, 15.04.2003., 20 sati
Hrvatska - Italija, 17.04.2003., 20 sati
Hrvatska - Velika Britanija, 18.04.2003., 20 sati
Hrvatska - Estonija, 20.04.2003., 20 sati

Slika 3 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Zanimljivo je istaknuti da su u Zagreb već stigli reprezentativci Velike Britanije, a ostale reprezentacije očekujemo u slijedeća 2-3 dana. Ugovorene su i tri prijateljske utakmice, 9. i 10. 4. s Velikom Britanijom, a 12. 4. s Nizozemskom, koja se priprema za svoju grupu koja se igra u Mađarskoj.

S reprezentacijom Velike Britanije stiglo je preko 450 navijača, a ukoliko pokažu dobre rezultate, postoiji najava da bi ih još moglo doći. Najavljene su i veće navijačke skupine Talijana i Francuza koji bi po svim prilikama trebali odlučiti pobjednika grupe zadnjeg dana turnira.

Sve u svemu, očekivanja su velika u svim reprezentacijama i nitko ne želi preuzeti ulogu favorita ili autsajdera. Naš savez se na današnjoj press-konferenciji pohvalio novim dresovima reprezentacije. Također je obznanjeno da će iste dresove biti moguće kupiti, te da i na taj način pomognu našim dečkima ne samo navijanjem nego i neophodnim sredstvima. Osim dresova u ponudi će biti značke i zastavice.

Naoružajmo se navijačkim transparentima i pohodimo Ledenu dvoranu Doma sportova u što većem broju. Pomozimo svojim navijanjem našim dečkima da zadrže status člana Divizije 1, što će u ovoj grupi biti izuzetno teško jer nam sve reprezentacije dolaze s nekim od svjetski poznatih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!