Zimski sportovi

Poraz Hrvatske na startu SP uz odličnu igru

Davor Sajko • ponedjeljak, 14.04.2003.

Prvi nastup reprezentacije Hrvatske na SP Divizije I, grupe B u Zagrebu završio je porazom od Norvežana (1:6), ali su unatoč porazu pred dobro popunjenim tribinama Ledene dvorane Doma sportova hrvatski reprezentativci prikazali odličnu igru.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Iznenađujuće su dobro susret počeli hrvatski reprezentativci i u prvoj trećini nisu dozvolili favoriziranim Norvežanima da postignu pogodak. Prvih 20 minuta je tako ostalo bez pogodaka, ali je prisutnih 3.500 gledatelja moglo uživati u odličnom hokeju.

Nastavak je donio "hladan tuš" za domaće navijače već nakon 32 sekunde, a strijelac je bio Skroder. Načeli su tako Norvežani mrežu Siniše Martinovića koji je bio najzaslužniji što je prvih 20 minuta završilo bez pogotka u njegovoj mreži. Kada se očekivao istovjetan nastavak Norvežana, uslijedio je odgovora Zagrebaša Igora Jačmenjaka koji je prekrasnim udarcem s plave linije poravnao rezultat.

Strijelci: 0:1 Skroder (21), 1:1 Jačmenjak (22), 1:2 Vikingstad (29), 1:3 Skroder (30), 1:4 Martinsen (35), 1:5 Myrvold (40), 1:6 Dahlstrom (54)

Međutim, bilo je to sve što se pogodaka na strani Hrvatske tiče. Nastavak susreta u potpunosti je pripao Norvežanima koji su iskoristili velik broj kazni na strani hrvatske reprezentacije i do kraja druge trećine postigli još četiri pogotka te su u posljednjih 20 minuta ušli s velikih 1:5.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Posljednja dionica posljednjeg susreta prvog dana SP Divizije I, skupine B bila je puko odrađivanje. Norvežani su pogotkom Dahlstroma povisili na 1:6 i osim nekoliko iskričavih situacija koje su umalo završile tučnjavom ništa se zanimljivo na ledu nije događalo.

Bez obzira na poraz, Hrvatska je pružila odličnu igru, prije svega u prvoj trećini, da bi na kraju ipak do izražaja došla bolja uigranost i fizička pripremljenost favoriziranih Norvežana. Sljedeći susret Hrvatska igra već sutra u 20 sati, a protivnik joj je reprezentacija Francuske.


Prva dva susreta na startu SP donijela su dva pomalo iznenađujuća rezultata. Reprezentacija Estonije, koja je na ovo SP došla kao najveći autsajder, ostvarila je pobjedu protiv reprezentacije Italije s 3:1. Iako su Talijani poveli već u sedmoj minuti prve trećine, Estonci su zahvaljujući efikasnijoj igri došli do pobjede. U posljednjoj minuti druge trećine poravnao je Potsinok, da bi u posljednjih 20 minuta Markov i Suursoo donijeli pobjedu Estoniji.

Velika Britanija je imala pobjedu do pred sam kraj susreta. Nisu uspjeli Britanci sačuvati vodstvo od 2:0. Hoad je bio strijelac vodećeg pogotka za Veliku Britaniju, da bi početkom druge trećine Weaver povisio na 2:0. Francuzima je bila tek minuta potrebna da smanje na 2:1, a do poravnanja su došli minutu prije kraja pogotkom Meuniera.


Rezultati prvog dana SP: Estonija - Italija 3:1 (0:1, 1:0, 2:0), Velika Britanija - Francuska 2:2 (1:0, 1:1, 0:1), Hrvatska - Norveška 1:6 (0:0, 1:5, 0:1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!