Ostali sportovi

Mladostašima 12. uzastopni naslov prvaka Hrvatske

Marko Breljak, Davor Sajko • četvrtak, 15.05.2003.

U četvrtom susretu doigravanja za odbojkaše, zagrebačka je Mladost glatkom pobjedom 3:0 (25:14, 25:19, 25:22) u Varaždinu protiv istoimenog domaćina došla do treće pobjede i tako po 12. puta zaredom došla do naslova prvaka Hrvatske.

Varaždin - Mladost 0:3 (14:25, 19:25, 22:25)
Varaždin. Dvorana u Graberju. Gledatelja: 600. Suci: Vučak (Valpovo) i Zamaklar (Belišće).
Varaždin - Juren, Kapustić, Hirš, Petrač, Gotal, Strelec, Anđelković, Prašnički, Bregović, Trgo, Rogina, Jošić. Trener: Igor Arbutina.
Mladost - Ramadža, Momić, Baotić, D. Nojić, Sikirić, Steinocher, Vulin, Radošević, Velić, Kovačević, Jureša, Ž. Nojić. Trener: Leo Barić.

Pred oko 600-tinjak gledatelja u varaždinskom Graberju odbojkaši Mladosti bolje su krenuli u susret i deklasirali Varaždince u prvom setu. Kod rezultata 3:2 Roko Sikirić u nizu pogađa deset servisa i slama odbojkaše Varaždina. Bolje nije izgledalo niti u drugom setu, servisi Sikirića, prolazi D. Nojića i Kovačevića i blokovi Vulina neriješiva su enigma za domaće odbojkaše. Tek u trećem setu gledamo nešto izjednačeniju odbojku, a Varaždinci dolaze do 22 poena.

Naslov prvaka tako ipak ostaje u Zagrebu. Varaždinci su bili solidan protivnik, pobjedom u prvoj utakmici malo su uzdrmali redove Mladostaša. Nisu bili daleko niti u drugoj utakmici, no tek u 3. i 4. susretu vidjeli smo pravu snagu Mladosti, koja je još jednom pokazala da joj u Hrvatskoj i dalje nema premca. Igrači Mladosti čine i osnovicu seniorske reprezentacije Hrvatske, kojima se najmlađa momčad lige, OK Varaždin, nije mogla oduprijeti.

Izjave nakon utakmice:
Leo Barić, trener Mladosti: Vrlo dobro smo odradili naše servise, na koje smo se pripremali cijelog tjedna, i to je bilo naše najjače oružje. Izuzev prvog susreta u kojemu smo ušli opuštenije i gdje su nas Varaždinci iznenadili, sve drugo bilo je na našoj strani. I dalje smo u Hrvatskoj najjača momčad, što smo s ove tri posljednje utakmice i potvrdili.
Igor Arbutina, trener Varaždina: Mislim da nitko dosad nije pobijedio Mladost u finalnoj seriji. Nama je to uspjelo u prvoj utakmici, no nažalost nismo uspjeli ponoviti tako dobru igru. Cijelo finale smo odigrali vrlo kvalitetno i ja sam ponosan na svoje dečke. Moram napomenuti da je 11 od 12 igrača Varaždina rođeno u Varaždinu, čime ovaj uspjeh još više dobiva na snazi.
Roko Sikirić: Odličnim servisom odvojili smo Varaždince od mreže i to je bio ključ našeg uspjeha. Malo opuštanje u trećem setu donijelo je nešto više neizvjesnosti, ali smo uspjeli zadržati koncetraciju i osvojiti i taj set.
Teodor Hirš: Mladost je pokazala da je bolja, odnosno iskusnija ekipa. Danas su igrali odlično, a mi nismo uspjeli ponoviti dobru igru iz prve utakmice. Ipak je ovo naše prvo finale, i sa ostvarenim moramo biti više nego zadovoljni.
Toni Kovačević: Što da kažem, ostao sam bez teksta. Sve ste vidjeli, bili smo uvjerljivo bolji i pokazali da nam u Hrvatskoj nema ravnog protivnika. Koncentrirano smo odradili sve utakmice izuzev prve, i to je donijelo novi naslov prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!