Zimski sportovi

NHL: Detroit i Colorado nezaustavljivi

Tomislav Pacak • četvrtak, 06.03.2003.

Sinoć je odigrano pet utakmica u National Hockey League, a između ostalih na led su izašli Detroit i Colorado, dvije momčadi u najboljoj formi u ligi. I obje su odigrale u skladu s tom formom - Detroit je kod kuće slomio čvrst otpor Tampe s 3:2, dok je Colorado s 3:1 slavio u Sunriseu, u gostima kod Floride.

Nakon što su Matt Cullen i Rob Blake izmijenili pogotke za 1:1, Colorado je na, pokazalo se nedostižnih, 2:1 odveo Peter Forsberg početkom posljednje trećine. Šveđanin je nekoliko minuta kasnije ozljeđen napustio led i na trenutak uplašio suigrače i trenera, obzirom da je igrao fantastično posljednjih tjedana. Ipak, Forsbergova ozljeda pokazala se laganom pa se očekuje njegov nastup već u idućoj utakmici.

Alex Tanguay (asistent kod prvog pogotka) potvrdio je pobjedu Avsa, i nastavio svoj niz bilježenja gola ili asista na 15 utakmica što je ovosezonski NHL rekord. Patrick Roy obranio je 30 udaraca Panthersa koji kod kuće nisu slavili već osam utakmica. Detroit je, pak, zabilježio sedmu pobjedu u nizu (10. u 11 utakmica), a "žrtva" je bila Tampa kojoj je prekinut niz od četiri pobjede. Lidstrom, Dandenault i Shanahan bili su rano strijelci za prvake, a za ostalo se pobrinuo Curtis Joseph s 33 obrane. Golovi Boylea i Prospala pokazali su se nedovoljnima za "munje", koji su usprkos porazu nadomak doigravanja što će biti veliki pothvat za momčad s Floride.

NHL, srijeda 5. ožujka: Detroit - Tampa Bay 3:2; Florida - Colorado 1:3; Calgary - New Jersey 5:4 (pr.); Anaheim - Montreal 3:1; Dallas - Chicago 7:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!