Zimski sportovi

Jelušić svjetska juniorska viceprvakinja

Maša Babić • subota, 08.03.2003.

Ana Jelušić osvojila je srebrnu medalju u slalomu na juniorskom Svjetskom prvenstvu u francuskom Sierra Chevalieru, te ujedno ostvarila i najbolji hrvatski juniorski rezultat (najbolji rezultat Janice Kostelić je bio bronca u kombinaciji). U prvoj vožnji bila je prva, ali ju je u drugoj Austrijanka Michaela Kirchgasser ipak uspjela prestići.

Čestitka HOO-a

Nakon uspjeha Ane Jelušić počele su pristizati prve čestitke. Među "najbržima" je bio Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, koji u Ani vidi dostojnu nasljednicu slavne Janice Kostelić.

"Naravno da sam zadovoljna, presretna. Da nisam napravila neke pogreške u drugoj vožnji, mogla sam i do zlata. No, i ovako je dobro. Prva vožnja je bila odlična, a nakon nje smo dogovorili da idem "na glavu" i u drugom laufu. I isplatilo se", rekla je Ana nakon proglašenja. Nika Fleiss je prvu vožnju završila kao treća, ali je u drugoj vožnji promašila jedna vrata te tako ispala iz utrke. Anin odličan rezultat još više dobiva na važnosti ako se sjetimo da je tek prije nekoliko dana preboljela virozu, a pretekla je i neke starije skijašice iako slalom nije njezina disciplina. Sljedeći na rasporedu je veleslalom u kojem se također očekuju odlični rezultati.

Sierra Chevalier, Juniorsko SP, rezultati slaloma:
1. Michaela Kirchgasser (Austrija) 1:38.53
2. Ana Jelušić (Hrvatska) 1:38.82
3. Resi Stiegler (Sjedinjene Države) 1:39.37
4. Therese Borssen (Švedska) 1:39.76
5. Maria Riesch (Njemačka) 1:40.13
6. Kathrin Zettel (Austrija) 1:40.31
itd.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!