Zimski sportovi

Završen 3. trofej zagrebačkih "Pahuljica"

Maša Babić • ponedjeljak, 10.03.2003.

U ledenoj dvorani Doma sportova završio je 3. trofej zagrebačkih Pahuljica u sinkroniziranom klizanju. Pobjednice su, očekivano, ekipa Black ice iz Kanade, brončane sa Svjetskog prvenstva, koje su do svoje uvjerljive pobjede doklizale uz "Roobin Hooda". Druge su bile Finkinje iz Steps on ice, a treće Orion iz Češke.

Zagrebačke Pahuljice osvojile su 8. mjesto u seniorskoj konkurenciji dok su kadetkinje koje sljedeće godine postaju juniorke bile 4. Starije Pahuljice svoj kratki program otklizale su na «Boogie» i završile na 8. mjestu nadajući se boljem plasmanu nakon slobodnog programa izvedenog uz glazbu iz filma Roobin Hood, no ipak su ostale na istom mjestu. Ipak, napredak je vidljiv, a koreografija vrlo orginalna (osmislila ju je poznata finska trenerica). Treba pohvaliti i odličnu organizaciju te reći da ovo natjecanje s godinama postiže sve veći ugled. "Organizacijski smo u tri godine uspjeli postati jedno od pet najjačih europskih natjecanja, uz Prag, Neuchatel, Rouan i Milano" naglasio je predsjednik Organizacijskog odbora Trofeja Zoran Kovačević.

Na Trofeju je ove godine nastupilo 550 klizačica raspoređenih u 23 ekipe iz 10 zemalja što nam govori da je ovo tek odličan početak organizacije ovakvog sportskog natjecanja koje će se, nadamo se, pridružiti Zlatnoj pirueti i postati tradicija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!