Zimski sportovi

NHL: Minnesota iznenadila Dallas

Tomislav Pacak • četvrtak, 13.03.2003.

Dallas je i dalje u lovu na prvo mjesto u ligi, no sa sinoćnjim porazom u St. Paulu, Starsi su ostali jedan bod iza Ottawe dok im se na samo tri boda zaostatka približio Detroit, koji ima i utakmicu manje. Minnesota je "na prepad" ulovila Dallas u prvoj trećini koju su domaćini dobili sa 4:0, a do kraja su uspjeli zadržati to vodstvo iako su primili dva pogotka.

Filip Kuba postigao je vrlo bitan pogodak za 2:0 s igračem manje, a po jednom su strijelci bili i Hendrickson, Brunette i Laaksonen. Manny Fernandez obranio je 31 udarac za Wild koji dijele šesto mjesto na Zapadu s Anaheimom, dok su Lehtinen i Arnott bili strijelci za vodeću momčad zapadne konferencije.

Detroit je slavio po 13. puta u 15 susreta, posljednja "žrtva" bio je Phoenix. Tomas Holmstrom predvodio je prvake do pobjede s golom i dva asista, jednom za Larionova i jednom za Wooleya. Treba spomenuti i da se Mathieu Schnaider, pridošlica iz Los Angelesa, predstavio s asistencijom pokazavši da će biti pojačanje za Red Wingse. Johnson i Langkow postigli su po pogodak za domaćine, koji su čini se ispali iz utrke za playoffom s obzirom da zaostaju devet bodova za osmim mjestom.

NHL, srijeda 12. ožujka: Phoenix - Detroit 2:3; Minnesota - Dallas 4:2; Buffalo - Carolina 2:3 (pr.); Tampa Bay - Los Angeles 4:2; Pittsburgh - Nashville 2:2; Florida - Montreal 0:4; Anaheim - Chicago 5:2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!