Zimski sportovi

NHL: Hat-trick Joea Šakića

Tomislav Pacak • petak, 14.03.2003.

Možda i nismo hokejaška velesila, ali zato jedan od najboljih igrača svijeta ima hrvatske korijene - Joe Šakić predvodio je sinoć Colorado do 5:1 pobjede u Columbusu zabilježivši po 12. puta u karijeri hat-trick. Šakić je već neko vrijeme tražio pravu formu nakon povratka poslije ozljede, i čini se da ju je sinoć konačno i pronašao.

Steven Reinprecht asistirao je kod sva tri Šakićeva pogotka, a za 19. pobjedu Avsa u 25 susreta po jedan gol i asist dodali su Greg de Vries i Milan Hejduk. David Ling postigao je jedini gol Columbusa, čiji je trener Doug MacLean objetkivno sumirao utakmicu: "Bili su to muškarci protiv dečkiju, tako je to izgledalo. Nismo bili ni blizu. Oni su velika momčad. Eto što čini 75 milijuna dolara, vidjelo se večeras."

Tony Amonte brzo se počeo isplaćivati Philadelphiji - Amonte je stigao u prvi glavni grad SAD-a u ponedjeljak, kao dio tradea s Phoenixom, i u svojem prvom nastupu u dresu Flyersa zabilježio je gol i asist protiv Caroline, koju su Flyersi pobijedili sa 5:3. Keith Primeau postigao je važan pogodak za 3:2 početkom treće trećine (asistent Amonte), da bi Amonte poslije odagnao nade Hurricanesa pogotkom za 4:2. O'Neill, St. Jacques i Vrbata bili su strijelci za Canese kojima je prekinut niz od četiri uzastopne pobjede, najduži takav niz u jednoj razočaravajućoj sezoni za prošlogodišnjeg Stanley Cup finalista.

Ottawa je poveća vodstvo ispred Dallasa na vrhu lige pobjedom protiv Rangersa koji su tako još korak udaljeni od doigravanja, koje će, čini se, ponovno propustiti, iako su jedna od najskupljih momčadi lige. Da novac nije jamstvo uspjeha svjedoči upravo i primjer Ottawe, koja je prva momčad lige usprkos činjenici da je klub pred bankrotom. U kalifornijskom derbiju Anaheim je bio bolji od San Josea s 3:2, dok je St. Louis osvojio bod u Vancouveru, ali i izgubio Keitha Tkachuka zbog ozljede ručnog zgloba.

NHL, četvrtak 14. ožujka: Philadelphia - Carolina 5:3; Columbus - Colorado 1:5; Boston - New Jersey 4:3; Ottawa - NY Rangers 3:2 (pr.); Atlanta - Montreal 2:4; Calgary - Toronto 4:3 (pr.); Edmonton - NY Islanders 2:5; Vancouver - St. Louis 4:4; Anaheim - San Jose 3:2 (pr.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!